Zo sluit je jouw weekend helemaal zen af

We hebben allemaal wel eens last van stress. Maar te veel stress is ongezond en kan zelfs gevaarlijk zijn. De tip? Me-time nemen en zen worden. Maar hoe pak je dat nu precies aan?

Je las het ongetwijfeld al: het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, regelmatig rust te vinden en me-time in te lassen.

1. Start je dag met rust

Het ochtendgloren is perfect om tot rust te komen. Meditatie is prima, maar hou je er niet van? Kies dan voor yoga, een half uurtje alleen de krant lezen of start alvast met de bereiding van een uitgebreid ontbijt. Is de rest van het gezin straks ook blij mee. 😉

2. Ontbijt

Gezonde voeding is belangrijk voor de rust in je hoofd. Geloof ons, je voelt je beter als je gezond eet. Maak een lekkere fruitsalade, een lekkere kom havermout of verwen jezelf met een gezonde omelet. Het weekend is trouwens het perfecte moment om rustig te koken en maaltijden te bereiden voor een week. Doe het op je gemakt, het brengt je tot rust en je plukt er de rest van de week de vruchten van. Vergeet trouwens niet om je lievelingseten te bereiden voor vanavond. 😉

3. Vermijd blauw licht

Het is verleidelijk om na het ontbijt je smartphone bij de hand te nemen en Instagram, Facebook en je berichten te checken. Wil je een rustgevend weekend, doe dit dan bewust niet. Zet geen televisie aan, leg smartphone weg en neem even tijd voor jezelf. Verveel je je, prima! Dat zijn de momenten om even tot jezelf te komen en te reflecteren.

4. Pauze in de natuur

Natuurlijk moet je ook even pauze nemen van al dat kokerellen. Trek de natuur in. Neem de kinderen mee en speel gezellig in het park, ga met een goed boek op een bankje zitten of ga gezellig wandelen.

5. Doe een autoloze dag

De hele week sta je in de file om naar je werk te rijden, de kinderen op tijd op te pikken je haast je snel met de auto naar de winkel. Doe dat dit weekend niet. Wil je ergens naartoe? Ga dan te voet of met de fiets. Zalig om je auto even gewoon in de garage te laten.

6. Zeg nee

Je vriendin wilt graag gaan shoppen, je moeder vraagt om op bezoek te gaan en je hebt nog een reünie met oud-studiegenoten op de planning. Natuurlijk is je sociale leven belangrijk, maar het is écht oké om eens een weekend NIET te willen volplannen en gewoon lekker thuis te blijven. Durf dus eindelijk nee zeggen, je vriendinnen begrijpen dat wel.

7. Maak tijd voor romantiek

Is het eigenlijk eerder us-time dan me-time, dan maak je het lekker gezellig met jullie tweetjes. Zet geen televisie aan, maar neem tijd om te praten, maak een gezellige wandeling en dans samen in jullie woonkamer. Wedden dat je jezelf tegen maandag als herboren voelt? 🙂

Meer tips voor een rustgevend weekend:

(Openingsbeeld: Sézane)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content