Zo vermijd je de namiddagdip op kantoor

Je kent het wel: je hebt ’s middags lekker geluncht, gaat vol goeie moed weer naar je bureau en ... wordt plots geveld door een namiddagdip. Gelukkig hebben wij een aantal tips die je door dat klopje helpen en je namiddag een productieve boost geven.

1. Walk & Talk

Kleine vergadering vlak na de lunch? Boek dan geen vergaderruimte, maar opteer eens voor een wandelende meeting. In het begin voelt het misschien een beetje raar aan, maar het is een geweldige manier om je energiepijl hoog te houden en tegelijk enkele belangrijke afspraken te maken. Hou die walking meetings wel voor de lichtere onderwerpen en betrek hoogstens drie of vier gesprekspartners. Je verbrandt er bovendien calorieën mee. Hier lees je meer tips om calorieën te verbranden op kantoor.

2. Kies voor een natuurlijk energiebooster

Koffie geeft misschien een boost, maar dat is slechts van een korte duur. Vervang je koffie of ongezonde suiker-fix eens in voor een duurzame, natuurlijke energiebooster zoals groene thee, visolie casules of een lekker stukje fruit.

3. Hydrateer jezelf

Zelfs een tekort aan waterinname van slechts 2% kan al snel concentratieproblemen veroorzaken. En laten we eerlijk zijn: de meesten onder ons hebben wel wat meer dan 2% water tekort. Elk orgaan in je lichaam heeft nochtans behoefte aan hydratatie en je hersenen op kop. Daarom zorgt een continue inname van water voor minder hoofdpijn en een veel scherpere focus. Seriously, 10 glazen is een minimum. Moeite mee? Lees dan deze vijf tips.

4. Knabbel, kneed en snuffel

De sterke smaak en geur van een pittige kauwgom, geplette pepermunt, citrusvruchten of een beetje rozemarijn zijn een instant pick-me-up voor je ingedommelde namiddagbrein. 

Lees ook

7 tips om efficiënt van thuis uit te werken

6 tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

10 x budgetvriendelijke superfoods van bij ons

Partner Content

Gesponsorde content