3 tips van Olivia Borlée om te lopen in de winter

Sukkel niet in een winterslaap maar start to run. En slecht weer is geen excuus. Lees hier de 3 tips van Olivia Borlée. 

1. Stel een realistisch doel 

Dat kan zijn: 5 km afleggen, 30 min. lopen zonder te stoppen, in een maat minder kunnen... de belangrijkste motivatie is: er plezier in hebben. Als je wilt afvallen, is regelmaat belangrijk. Probeer liever driemaal 30 min. te lopen dan 1 u per week.

2. Kies de juiste outfit 

Ik ben geen voorstander van veel laagjes. Kies liever zachte synthetische materialen die je lichaamswarmte vasthouden en waaruit transpiratie makkelijk wordt afgevoerd. Bescherm je oren, hals en handen. Trek nooit twee paar sokken over elkaar aan. Dat is de beste manier om een kwetsuur op te lopen, omdat je enkel en voet niet meer normaal kunnen bewegen. Als het regent, trek dan een regenjackje aan – eventueel met reflecterende strepen – waarin je lichaam kan ademen. En investeer in een sportarmband waar je je gsm in kwijt kunt.

3. Zorg voor eten en drank 

Je moet voldoende vocht binnenkrijgen om te voorkomen dat je kramp krijgt. Veel vrouwen mijden energiedrankjes omdat ze vinden dat die te veel calorieën bevatten. Maar ik raad toch aan om water af te wisselen met een isotonisch drankje, zowel vóór als na het rennen. Als je ’s morgens wilt gaan lopen, ontbijt dan twee uur voor je vertrekt. En als je al een beetje honger hebt voor je gaat rennen, of als je van plan bent om langer dan een uur te gaan lopen, neem dan een biologische glutenvrije proteïnereep mee.

Voldoende sporten gaat natuurlijk hand in hand met gezond eten. Lees hier onze tips om in 2016 gezonder te eten. Vergeet ook niet voldoende water te drinken, met deze tips wordt dat heel wat makkelijker. 

Fotospecial: essentials om te lopen in de winter

Partner Content

Gesponsorde content