Dagelijkse beautyroutine: een frisse blik in 5 stappen

Zijn je dagen te lang en je nachten te kort? De oplossing zijn deze wondermiddeltjes die je altijd een frisse blik garanderen. In slechts 5 stappen sta je ‘s morgens op met een frisse en open blik.

Stap 1: Reinigen

Je huid reinigen is een must, zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Zelfs als je geen make-up draagt dien je je huid grondig te reinigen want ze komt de hele dag door in contact met allerlei vervuiling. Bovendien worden de producten die je gebruikt beter opgenomen door een gereinigde huid.

Ritueel: Was eerst je handen en maak je gezicht vochtig. Breng dan een milde reinigingsmelk aan op je gezicht in cirkelvormige bewegingen. Spoel de reinigingslotion af met lauw water. Gebruik ook een tonic om de restjes vuiligheid weg te halen.

Product: Haal reinigingsmelk en tonic in huis of kies voor een 3-in-1-oplossing. Reinigingsdoekjes zijn snel, maar minder effectief.

Stap 2: Herstellen

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met je huid te herstellen om veroudering tegen te gaan. Elk huidtype heeft nood aan een crème of serum dat de eerste tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, tegengaat. Bovendien geeft een serum een instant jongere uitstraling en dus een frisse blik.

Ritueel: Breng dagelijks een hydraterend serum aan als basis voor make-up of in combinatie met een BB of CC crème. Het serum zorgt ervoor dat het vocht gelijkmatig verdeeld wordt over je huid. Het maakt je huid gladder, voller en kalmeert ze.

Product: Een serum wordt vaak gezien als een luxeproduct, maar het is geen overbodige luxe want het herstelt en verjongt de huid.

Stap 3: Hydrateren en voeden

Door dagelijks dag- en nachtcrème aan te brengen, bescherm je je huid tegen invloeden van buitenaf. Een crème vormt de ideale basis voor make-up en je kan ze combineren met een serum dat de huid herstelt. Zorg er wel voor dat je dag- of nachtcrème is aangepast aan je huid want elk huidtype heeft andere behoeften.

Ritueel: Vraag aan de apotheker of bij de schoonheidsspecialiste naar de ideale dag- en nachtcrème voor jou huidtype. Breng ‘s morgens en ‘s avonds na het reinigen de hydraterende crème aan in cirkelvormige bewegingen. Wacht met het aanbrengen van make-up tot de dagcrème goed is ingetrokken.

Product: Een dag- of nachtcrème kies je naargelang je huidtype. Overdag kan je ook kiezen voor een getinte BB of CC crème.

Stap 4: de ogen

De zone rond je ogen is erg gevoelig en vraagt om extra aandacht. Gewone crèmes voor het gelaat zijn vaak te agressief voor de oogcontouren, kies daarvoor een speciale oogcrème of een serum. Het helpt tegen ooglijntjes en beperkt wallen en kringen.

Ritueel: Sla bij het aanbrengen van je dag- of nachtcrème de oogcontouren over, gebruik hiervoor een oogcrème of –serum. Vermijd om de crème in te wrijven, maar dep zacht met de vingertippen.

Product: Er bestaan verschillende producten die speciaal zijn ontworpen voor de oogcontouren. Een hydraterend serum geeft een volledige verzorging, maar voor wie er nood aan heeft kan je ook kiezen voor een anti-rimpel of een anti-wallenproduct.

Stap 5: foundation

Last but nog least: foundation. Foundation geeft je als finishing touch een egale en frisse uitstraling. Zorg ervoor dat je een tint kiest die bij je huid past, een foundation moet vooral egaliseren en niet te donker kleuren. Kies een foundation met een lichte textuur zodat je huid eronder nog vrij kan ademen.

Ritueel: Breng foundation nooit rechtstreeks aan op je huid, gebruik eerst een dagcrème of een primer. Gebruik bij voorkeur een kwast om de foundation aan te brengen. Fixeer ten slotte de foundation met een licht poeder.

Product: Er zijn foundations in alle maten en vormen: vloeibaar, compact, poedervormig,... Kies een textuur en een kleur die voor jou gemakkelijk is en die vooral bij je huid past.

 

Fotospecial: frisse look

Partner Content

Gesponsorde content