De geknipte verzorging: low poo

De ideale haarverzorging voor dit najaar is de low poo. Deze verzorging vervangt zowel je conditioner als je shampoo. Het grote voordeel: geen sulfaten, siliconen en kleurstoffen. 

Wat?

Een low poo, ook wel cleansing conditioner genoemd, is een soort verzorgende, reinigende crèmespoeling die niet schuimt en die je gewone shampoo en conditioner vervangt. De verzorging is geïnspireerd op de voornamelijk Amerikaanse no poo-trend waarbij diehards hun haar helemaal niet meer met shampoo wassen.

Waarom?

Een low poo is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen en vaak ook van kleurstoffen. Daardoor zou hij beter en zachter voor je lokken en hoofdhuid zijn, omdat hij ze niet van hun natuurlijke oliën stript en geen laagje rond je haar legt, zoals siliconen wél doen.

Hoe doe je het? 

Inmasseren tot in de puntjes (even wennen: de formule schuimt niet omdat ze geen sulfaten bevat), een vijftal minuten laten inwerken en goed uitspoelen. Aan de lucht laten drogen voor een zo natuurlijk mogelijk effect, of met de föhn en/of stijltang bewerken.
 

Kleine waarschuwing

Voor de ene is low poo een topproduct, de andere eindigt met een platliggend kapsel dat eruit ziet alsof het al vijf dagen niet meer is gewassen. Die laatste groep kan proberen haar lokken eerst met conditioner te verzorgen en dan met (sulfaat- en silicoonvrije) shampoo te wassen voor een ultralicht resultaat. Reverse care (omgekeerde verzorging), heet dat dan in de kapperswereld.
 

Fotospecial: low poo conditioners

Partner Content

Gesponsorde content