Detox at home

Detoxweken. Je hoort er veel van maar weinig mensen weten hoe het nu echt zit en wat je moet doen als je er thuis aan wil beginnen. Egidius Musiek, bezieler en oprichter van de Ignoramus Academie lichtte alvast een tipje van de sluier op over enkele van de reinigende geheimen die hij zelf jaarlijks toepast in hun zuiveringsweken.

Eerst en vooral is het van uitzonderlijk belang te weten dat zuivering geen algemeen systeem is. Je moet het altijd individueel afstemmen. Vandaar is het ten zeerste aangeraden om tenminste de eerste zuiveringskuur onder professionele begeleiding te doen. Bij ons bepaalt een team van specialisten wat het meest geschikt is voor jou aan de hand van een reeks testen gebaseerd op de yin-yangmethodiek. Individuele afstemming is immers noodzakelijk om op de juiste manier te kunnen detoxen.

De algemene regel in het zuiveren is dat yange dingen, omdat ze diep zitten, best losgemaakt worden met een yinne methode. De yinne dingen zitten meer oppervlakkig en kunnen beter losgemaakt worden door yang. Iemand die heel druk en energiek is, is met andere woorden het meest gebaat met zachte behandelingen, zachte ontspanningsvormen en milde reinigingstechnieken. Voor zo iemand is totale voedselonthouding minder geschikt. Men werkt dan ook met een ordening van zuiveringstechnieken van yin naar yang, die gebruikt wordt voor alles wat bij een zuivering komt kijken: de techniek, het voedsel, de behandelingen, beweging, etc. en die telkens individueel wordt afgestemd.

Het meest yange op deze schaal is 100% vasten, het meest yinne is een tropische vruchtensappenkuur of de ahornkuur. Bij Ignoramus kiest men echter zelden voor deze extremen omdat ze het lichaam behoorlijk belasten en teveel toxines tegelijkertijd afvoeren zelfs schadelijk kan zijn.

Benieuwd naar een aantal reinigende geheimen voor een geslaagde zuiveringsweek? Wij verzamelden ze voor jou in een special.

Tekst: Nathalie Willems

Partner Content

Gesponsorde content