Detoxen in Thailand

Geen betere periode om te detoxen dan de lente, maar wat doe je als die eerste zonnestralen net iets te lang op zich laten wachten?
Dan ga je gewoon detoxen in een exotisch land!

Absoluut ontspannen: The Absolute Sanctuary
The Absolute Sanctuary, gelegen op het eiland Koh Samui, is het allereerste detox en yoga resort van Thailand en maakt deel uit van de Absolute Group. Dezelfde organisatie beheert ook de Absolute Yoga keten met 8 yogastudio’s in Thailand en 2 studio’s in Singapore. Recent opende het zelfs zijn eerste yogastudio in Amsterdam!

Het resort combineert een luxueus verblijf met een breed gamma aan weldadige behandelingen en zuiverende kuren in een tropisch decor. Je waant je echter in een Arabische omgeving als je de kamers ziet. De inrichting is Marokkaans geïnspireerd met mozaïeken van rijke intense aardekleuren, zachte kussens en gestileerde lusters. Vanop het terras heb je een panoramische uitkijk over het uitnodigende zwembad in het midden van het resort, met in de verte de baai van Koh Samui. 

Yogà la carte
Gezien The Absolute Group in Azië voornamelijk gekend is om zijn Absolute Yoga studio’s, staat ook in The Absolute Sanctuary yoga centraal. Hoewel de detoxweken perfect te combineren zijn met de lessen en pakketten die worden aangeboden.
Je kan dagelijks verschillende yogalessen volgen, die je al dan niet combineert met een detoxkuur of een ontspannende massage.

Het aanbod is breed. Flow Yoga bestaat uit een aantal reeksen vloeiende dynamische yogabewegingen waarin de focus voornamelijk ligt op het versterken van het bovenlichaam en de buikspieren. Hot Yoga, een tegenhanger van Bikram Yoga, is een cardiovasculaire workout die de spieren stretcht en verstevigt terwijl de kamer wordt verhit tot 37°C. Door de kamer te verwarmen, worden niet alleen je spieren verwarmd maar wordt het afvoeren van gifstoffen via zweet eens zo makkelijk. Met andere woorden de ideale calorieverbrander! 
Yin Yoga, ook wel bekend als Tao Yoga, is een trage meditatieve yoga-beoefening waarbij de houdingen langer worden vastgehouden en dieper kan worden ingewerkt op de connecterende weefsels tussen heupen, schaambeen en de lagere ruggenwervels. Of je kan opteren voor een les Hot Flow, die de vloeiende oefeningen van Flow Yoga combineert met de warmte van Hot Yoga, hoewel de ruimte in dit geval ‘slechts’ verwarmd wordt tot 30°C. Daarnaast biedt The Absolute Sanctuary lessen Hatha Yoga, Pilates, Detox Yoga en Pranayama/Meditation.

Deze lessen kan je naar hartelust volgen als je voor een yogaweek opteert. Naast vrije toegang tot alle yogalessen gedurende een week, bevat het pakket ook 7 overnachtingen, vervoer van en naar de luchthaven, toegang tot het zwembad en de sauna, 2 smoothies per dag, 1 Thaise massage of 1 Aromatherapie per dag, een voucher van 2000 Baht (ca. €50) om te besteden in het Detox & Spa Center, een hydrocolonal behandeling en 10% korting op alle behandelingen. Bovendien eet je driemaal per dag à la carte een vegetarische maaltijd in 'The Love Kitchen'. Wat zou je meer kunnen wensen van een vakantie?

Info en boekingen:
The Absolute Sanctuary biedt yogaweken, trainingen en workshops geleid door gastdocenten van over de hele wereld. Daarnaast bieden zij 3 gespecialiseerde detoxprogramma’s: The Ultimate Detox, The Living Foods Detox en The Vegetarian Detox die kunnen gevolgd worden voor 3, 5 of 7 dagen. Elk programma begint met een persoonlijke consultatie en wordt opgevolgd door een team van specialisten waarin een gecombineerd dieet (van compleet vasten tot lichte vegetarische maaltijden) wordt afgewisseld met zorgvuldig gekozen supplementen en lichaamsreinigingen onder de vorm van een dagelijkse colon hydrotherapy (darmpspoeling).

The Absolute Sanctuary, Koh Samui, Thailand, +66 77 60 1190
info@absolutesanctuary.com – www.absolutesanctuary.com

Er naartoe:
Je vliegt van Brussel naar Bangkok met Etihad Airways, in 2008 bekroond met een Skytrax Award voor beste catering in economy class. Voor scherpe prijzen, surf je naar www.etihadairways.com, bel 02 714 58 30 of ga langs bij je reisagent.

Vanuit Bangkok vlieg je dagelijks naar Koh Samui. Voor info en reservering, bel 0800 2842 7377, mail naar pgresa@aviareps-group.com of surf naar www.bangkokair.com

Partner Content

Gesponsorde content