DIY: vernieuw je meubelen met Ikea

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft een leuk nieuw programma ontwikkeld waarmee je je meubels een tweede leven kunnen geven. Renoveren, tweedehands verkopen, weggeven, ... het kan allemaal. Neem alvast een kijkje naar deze leuke doe-het-zelf-tips van interieurstylisten Bieke Damen en Annick Oth!

1 op de 4 Belgen bewaart verouderde meubelen gewoon thuis. Gelukkig beschikken we meestal over voldoende plaats daarvoor. Maar zou het niet veel slimmer zijn om die oude meubelen een nieuw leven geven? Er iemand anders een plezier mee doen? Ervoor zorgen dat een meubel optimaal gerecycleerd wordt? Vandaag kiest 23% van de Belgische bevolking ervoor om afgedankte meubelen naar het containerpark te brengen.

‘Red de meubelen’ ... op 5 verschillende manieren

Onder het motto “Red de meubelen!” biedt IKEA nu 5 verschillende manieren om je meubelen een tweede leven te geven:

1.      Verkoop ze: Bied een IKEA-meubel aan in de IKEA koopjeshoek en krijg een voucher. Zo verdien je nog iets aan je oude IKEA-meubels

2.      Vernieuw ze: De IKEA-stylisten geven je graag tips en advies en je kan zelf aan de slag tijdens een gratis workshop upcycling en meubelherstel.

3.      Herstel ze: Klanten kunnen in de woonwarenhuizen gratis reserveonderdelen of schroeven en vijsjes ophalen en/of bestellen om een meubel te herstellen.

4.      Geef ze weg: Je meubel niet meer nodig? Dan kun je er ongetwijfeld nog iemand anders plezier mee doen; De kringwinkel komt één keer per week langs op de parking van het woonwarenhuis.

5.      Geef ze terug: geef bij levering van je nieuwe zetel, matras of elektrotoestel, je oude mee.

Zelf aan de slag met je oude meubelen

Krassen uit een tafelblad verwijderen, een beduimelde sofa een make-over geven of een oud kinderbed omtoveren tot een knusse loungezetel. Er zijn 101 mogelijkheden om verouderde of beschadigde meubelen nieuw leven in te blazen. IKEA-stylisten Bieke Damen en Annick Oth hebben naarstig gewerkt aan een handige gids, boordevol inspiratie. Zij tonen je graag hoe je op een creatieve manier aan de slag kan om je meubelen te hergebruiken of te vernieuwen. Je kunt je trouwens ook gratis inschrijven om een inspirerende workshop te volgen.

DIY: Creatief met IKEA-meubels

Partner Content

Gesponsorde content