Een “Pain-ture” op je bord
Ontbijten of lunchen in een uniek kader, waar gerechten gecombineerd worden met zelfgebakken en unieke broodsoorten. Dat is waar het bij het nieuwe Brusselse restaurant AUB-SVP om draait.
De zaak bevindt zich in de voormalige inkom van de Cinéma de la Monnaie, en is een concept van chef Kenny Bernaerts (die sommigen misschien nog kennen als sidekick van Wout Bru in het VTM-programma 'Masterchef') en Yves Guns, één van de beste artisanale bakkers van Brussel.
Van een gegrilde limoenbrioche tot rundskraai met een broodje van trapistenbier. Over de borden, die volgens zaakvoerder en architect Bart Lens elk een eigen verhaal vertellen, is duidelijk goed nagedacht. De menukaart is beperkt tot vijf opties voor zowel onbijt, lunch als dessert, en vormt zo een mooi voorbeeld van streven naar kwaliteit boven kwantiteit.
Ook de inrichting van de zaak is allesbehalve alledaags. Op de meubels staan houten 'garçons' klaar om de klanten te voorzien van een uitstekende bediening. De rustieke muren en tafels en de opgehangen krantenknipsels zijn een constante verwijzing naar de bewogen geschiedenis van het gebouw. In dit pand huisde in de 19de eeuw onder andere een juwelier en een fotowinkel en in 1930 werd het een ingang voor de Cinéma de la Monnaie. Het gevelopschrift, een echte blikvanger in de straat, refereert nog steeds naar deze periode.
Locatie: Schildknaapsstraat 36 -1000 Brussel. Info: www.aub-svp.be
(IDP)