Essentiel Accessory Store: een kijkje achter de schermen

Begin deze maand opende Essentiel zijn eerste Accessory Store in Antwerpen. Voor degenen die nog niet de kans hadden om langs te gaan, bieden we alvast een kijkje binnenin.
Op top of the bill, strikten we Inge Onsea, leading lady achter het Belgische modelabel, voor een mini-interviewtje over haar nieuwste baby.

Waarom koos je voor Antwerpen als locatie voor jullie eerste Accessory Store?
Inge:
Eerst en vooral omdat Antwerpen my hometown is. Niet alleen zijn onze bureaus hier maar Antwerpen is ook een belangrijke stad voor mode. We vinden het een goede stad om mee te beginnen omdat de mix hier zo breed is. Je vindt hier mensen uit alle lagen van de bevolking: klassieke mensen, bourgeoisie, jong volk, oudere mensen, fashionista’s, noem maar op.

Vanwaar het idee om een accessoireshop te beginnen?
Inge: We hadden aanvankelijk al een aantal spulletjes in de Essentiel winkels en we merkten dat daar meer en meer vraag naar kwam. We constateerden ook dat 30% van onze omzet puur op die accessoires draaide. Daarnaast ben ik zelf ook een grote accessoirefan. Kleding moet gewoon goed zitten maar met accessoires kan je werkelijk alle kanten uit. Ik zeg wel eens dat accessoires een outfit maken.

Wat zijn de toppers uit jullie shop?
Inge: De zakken met de smileys behoren zeker tot de bestsellers. Daarnaast hebben we heel bijzondere handtassen, gemaakt uit palingleer. Ze noemen dat het nieuwe krokodillenleer. Het is het zachtste leer dat je je kan inbeelden maar tegelijk heel sterk.

Wie is het cliënteel van deze nieuwe winkel?
Inge: We bieden mogelijkheden voor alle leeftijden. We willen immers niet oud worden met ons publiek. Zoals je ziet, zijn er accessoires voor jonge meisjes zoals die palingleren tas die tegen de 200 euro kost, maar we hebben uiteraard ook aan ons ouder cliënteel gedacht. Zo hebben we ook echte slangenleren handtassen die richting 700 euro gaan.

De Essentiel Accessory Store vind je in de Lombardenvest 37 te Antwerpen.

Partner Content

Gesponsorde content