Hét event: Museumnacht

Op zaterdag 2 augustus viert Antwerpen 10 jaar Museumnacht. Je geniet op 17 plekken van expo's, concerten, zomerse bars, workshops, nachtelijke rondleidingen en fotoshoots. Omdat het feest is, wordt iedereen getrakteerd op cake, en het geheel sluit af met een exclusieve afterparty, in het leegstaande museum achter het stadhuis, in de Gildekamerstraat. En nóg leuker: wie zichzelf vereeuwigt als levend kunstwerk, maakt via FrameMe kans op een jaar gratis museumbezoek.

Remake/Remodel: 3X Vlaamse topvideokunst

Nicolas Provost – die samen met zijn vriendin en model Hannelore Knuts momenteel het mooie weer maakt in New York – toont The Dark Galleries. Met deze ingenieuze mix van schilderkunst en film noir creëert hij een denkbeeldig museumbezoek. Ook twee andere videotopwerken zijn te zien in Cinema Zuid: MSR van Wim Catrysse en Sea of Tranquility van Hans Op de Beeck.

Cinema Zuid, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Zone of Silence

Op 2 augustus 1914 eiste het Duitse Keizerrijk doorgang door het kleine België. België weigerde. Twee dagen later viel het Duitse leger ons land binnen. Exact honderd jaar later herbeleeft het Paleis op de Meir de stilte voor de grote storm. In een verduisterd museum waar enkel wat schaarse lampen branden, zijn ook de bezoekers verplicht te zwijgen. Deze Zone of Silence vormt een enclave in de nacht. Beleef het Paleis op de Meir op een ander ritme.

Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Birds of Paradise

Een laatavondbezoek aan Birds of Paradise geeft geheid wat extra cachet aan deze luxueuze expo. Je kunt er creaties met pluimen en veren bewonderen van onder andere Chanel, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent en Ann Demeulemeester, aangevuld met het wondermooie werk van de Britse kunstenares Kate MccGwire. Haar verensculpturen nemen je mee naar een andere wereld, waar poëzie en vervreemding elkaar vinden.

MoMu , Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Hortus Minor

Brussels theatermaakster Isabelle Dumont was met haar prachtige verzameling rariteiten al te gast in het Kaaitheater en op het Kunstenfestivaldesarts. Nu pakt ze ermee uit in de betoverende renaissancetuin van het Rubenshuis. Met tekst en muziek leidt ze je binnen in de fascinerende wereld van planten. Wees voorbereid op een ontmoeting met Adam en Eva, een dansende tuinierster en een verzamelaar cactussen en erotische orchideeën.

Rubenshuis, Wapper 9-11, 2000 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Méér dan kunst kijken

In een museum kun je meer dan kunst kijken: kunst kopen bijvoorbeeld (of toch een betaalbare imitatie ervan) én lekker eten en drinken.

Partner Content

Gesponsorde content