Advertorial

Een gezellige thuis dankzij IKEA

Advertorial

Wist je dat IKEA België zich ook sociaal engageert? Vorig jaar heeft IKEA in samenwerking met experts ter zake het project ‘Welkom thuis’ gelanceerd, om een degelijke woning aan te bieden aan eenoudergezinnen.
Bij ons in België is 1 op de 10 ouders alleenstaand. Dat is algemeen geweten, maar die realiteit verbergt zorgwekkende cijfers: 1 op de 20 alleenstaande ouders was op een gegeven moment dakloos, 1 op de 5 alleenstaande ouders slaapt in dezelfde kamer als hun kind en 1 op de 2 alleenstaande ouders heeft moeite om de huur te betalen.
In het licht van deze alarmerende situatie heeft IKEA België beslist om in te grijpen. Hoe? Door zich ertoe te verbinden deze kwetsbare ouders comfort en welzijn aan te bieden in partnerschap met diverse verenigingen. Met andere woorden, een toegankelijke, gezonde, goed ingerichte plek om te wonen, een plek waar ouders en kinderen zich veilig voelen, tot rust kunnen komen, zichzelf kunnen zijn ... en gewoon kunnen leven.

De gezinnen ondersteunen

In een degelijke woning wonen lijkt voor ons misschien heel normaal, maar dat is niet voor iedereen zo. En net daarom hebben wij het programma ‘Welkom thuis’ gelanceerd: om de meest kwetsbare eenoudergezinnen te helpen bij hun zoektocht naar een degelijke woning. IKEA werkt daarvoor samen met CAW Groep (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en de federatie AMA (Federatie van opvangcentra en diensten voor daklozen).

Werken op lokaal niveau

Door lokale acties op te zetten, wilde IKEA concreet een verschil maken. En dat is gelukt! Meer dan 600 kwetsbare gezinnen, samen meer dan 2.500 ouders en kinderen, hebben reeds een ‘start-up kit’ met basismeubilair ontvangen om te kunnen intrekken in hun nieuwe woning. IKEA heeft ook geholpen met het renoveren en inrichten van 31 tijdelijke ruimtes/opvangplaatsen waar in de toekomst nog tal van gezinnen onderdak zullen vinden.

Zichtbaarheid geven

IKEA Arlon heeft dan weer beslist om de moeilijke situatie van eenoudergezinnen onder de aandacht te brengen in een deel van zijn showroom: ze hebben een kinderkamer ingericht en laten een alleenstaande mama aan het woord. Een directe en immersieve manier om de klanten te informeren en bewust te maken van de moeilijkheden waarmee deze gezinnen geconfronteerd worden. Binnenkort zullen alle winkels in België dit voorbeeld volgen. Wil je graag meer weten? Klik hier om onze podcast te beluisteren. “IKEA heeft meer gedaan dan gewoon een bed en een matras gegeven, dankzij IKEA kan ik me nu op de toekomst richten met mijn kinderen.” – Henriette, alleenstaande moeder van 3 kinderen. AFSPRAAK OP IKEA.BE VOOR MEER INFORMATIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier