Ideale planten voor je terras

Opgebonden fruitbomen, klimplanten of een kleine boom voor schaduw...Zorg voor groentoetsen op je terras. Drie tips van een specialist terzake. 

 

Een streepje schaduw

 
Op zuidelijk georiënteerde terrassen zorgt een boompje met een hoge stam voor een welkom plekje schaduw. Kies een soort die niet te groot of te breed wordt, bijvoorbeeld een trompetboom, een bolacacia of gewone acacia of een malus (sierappelboom met witte of roze bloemen).
 

Klimplanten

 
Nogal wat klimplanten zijn erg geschikt om een muur mee te bekleden of een scheidingswand met de tuin van de buren te creëren: kamperfoelie, rozelaar, clematis ... Op noordelijk georiënteerde terrassen en binnenplaatsjes gedijt de Hydrangea petiolaris of klimhortensia met zijn mooie witte bloesems uitstekend. Hij kan 2 tot 3 m hoog worden. Als je een plant (een winterharde soort of een struik) voor in een pot wil kopen, vraag je best even advies aan de winkelier. Gebruik een speciale mengeling van aarde, humus en zand en verrijk die in de lente en de herfst eventueel met organische mest.
 

Opgebonden fruitbomen

 
Opgebonden fruitbomen (zogenaamd leifruit) kunnen een hele muur bedekken of een mooie scheidingswand vormen. Ze worden bij voorkeur in de volle grond of een diepe plantenbak (minstens 50 à 60 cm diep) geplant. Vooral peren- en appelboompjes doen het prima op een terras. U koopt ze best opgebonden, in een degelijk tuincentrum. Een goed alternatief: aalbessen- en frambozenstruiken, of zelfs aardbeitjes
 
 
 
Met dank aan: tuinarchitect Bernard Dussenne, de oprichter van Service Vert, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en aanleggen van terrassen en tuinen. Het liefst werkt hij met intieme en creatieve ruimtes, hout en minerale materialen. Service Vert, rue du Blanc Ry 87, 1340 Ottignies, 0475.32.54.47 – www.servicevert.be

Partner Content

Gesponsorde content