Louis Vuitton geïnspireerd door Daniel Buren

De allereerste Louis Vuitton-collectie ooit waarin het bekende monogram nergens te bekennen is. Dat is een van de opvallendste kenmerken aan de handtassencollectie voor deze zomer.

De signatuur van het modehuis is daarom niet volledig verdwenen uiteraard. Het strakke dambordpatroon, dat de eerdere bloemenmotieven vervangt, zorgt ditmaal voor een sterke herkenbaarheid en signatuur. 

Strak & geometrisch
Waar het romantische vorig seizoen hoogtij vierde, wordt nu plaats gemaakt voor het mathematische en het strakke. Vierkanten in verschillende kleuren en texturen geven zowel de kleding als de accessoires deze zomer een sterk grafische look, getuige ook de handtassencollectie. 
Daarnaast bevat de collectie ook nog steeds de arbeidsintensiviteit in zijn uitvoering, waardoor Louis Vuitton wereldfaam vergaarde. Ultrafijne lovertjes werden met duizenden in vloeiende metalige oppervlakken geschikt, terwijl iets grotere pailletten in vier lagen boven elkaar werden gestapeld en in precieze rasters werden genaaid om geometrische reliëftexturen te creëren. Door te 'tuften', een techniek uit de tapijtweverij, werd er op stof en leder geborduurd om een flockprinteffect te verkrijgen. Tot slot ondergingen de oppervlakken van het geweven leder een speciaal persproces om ze volledig effen te maken. 

Geïnspireerd door een zuilengang
De inspiratie voor deze strakke vormgeving is grotendeels afkomstig van de conceptuele kunstenaar Daniel Buren en zijn werk Les Deux Plateaux, een serie van 260 kolommen van drie verschillende hoogten, gerangschikt in een raster op het enorme binnenplein van het Palais Royal in Parijs.

Partner Content

Gesponsorde content