Milaan: dag 2

Ondanks de winterse koude, heel wat warme ontmoetingen op de modeweek in Milaan.

Dag twee begon met een schitterende show van Max Mara. Op de catwalk: monochrome outfits in camel, grijs, zwart en koper en een stijl die doet denken aan het Bauhaus. Een mooie mix van materialen en details, precies zoals we verwachten van een merk dat Italiaanse verfijndheid nastreeft.

Zoals elk seizoen nam Tod's ons mee naar de fantastische 'Villa Necchi', een monument uit de art-deco periode. In een filmisch decor stelde het Italiaanse luxemerk zijn nieuwe collectie schoenen, tassen en lederen kledij voor. Italiaanse vakmanschap op zijn best.

Voor de komende winter werkt het denimmerk 7 for All Mankind samen met een jonge Indische ontwerper die nog maar net afstudeerde aan Saint Martins in Londen. Mijn ultieme favoriet: het jeansjasje verwerkt met gouddraad. Vanaf September in de winkel.

Pinko bags for Ethiopia: een capsule collectie op touw gezet door ontwerpster Marina Spadafora. De prints zijn gebaseerd op de typische lichaamsschilderingen van de Mursi- en Surmastammen die in de Omo-vallei in het zuiden van Ethiopië leven. De handtassen kosten €70 en zijn wereldwijd te verkrijgen in de winkels van Pinko.  

MH 

Partner Content

Gesponsorde content