Sobral: bonte Braziliaanse juwelen

In maart bekent galerie HANGAR311 volop kleur met de expo POP. De expotitel POP is een knipoog naar de welgekende POP ART-stroming, vrolijk en kleurrijk en enig in zijn stijl. Grote eyecatcher in deze kleurrijke expo is ongetwijfeld het juwelenmerk Sobral.

De bonte harsjuwelen van Braziliaans juweelontwerper Carlos Sobral komen helemaal tot hun recht in de Mechelse expo. Voor wie het merk nog niet kende, is dit dé gelegenheid bij uitstek voor een eerste kennismaking. Reeds meerdere malen werd het merk geëerd met prestigieuze designprijzen, waarvan vier ‘étoile de mode’ awards op de beroemde BIJORCHA (designer sieradenshow in Parijs), en de ‘Best in Show’ award voor zijn beroemde ‘Pop’ collectie in 2006.

Carlos Sobral
Juweelontwerper Carlos Sobral, geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, begon sieraden te ontwerpen in de jaren 1960 toen hij zijn affiniteit voor het werken met ongewone, gerecycleerde materialen ontdekte. Diep ondergedompeld in de iconische hippiebeweging, maakte Sobral handgemaakte sieraden uit metaal gecorrodeerd in zuur en lederen handtassen en sandalen gemaakt van banden, die hij vervolgens verkocht op ambachtelijke beurzen en culturele evenementen in Rio. Sobral ontdekte hars op de beroemde Hippie Fair in Ipanema in 1970. Hij realiseerde zich dat hij met dit materiaal sieraden zou kunnen maken in de meest denkbare, levendige kleuren, vormen en texturen. Sobral bestudeerde door de jaren heen ook alle mogelijke polijsttechnieken en reisde de hele wereld af op zoek naar die materialen die het fijnste polijstoppervlak opleverden om zijn briljante kleuren te benadrukken.

Sobral opende een kleine werkplaats in Rio de Janeiro, waar hij kleurrijke en unieke armbanden, oorbellen, halssnoeren en interieurobjecten maakte, waarmee hij onmiddellijk succes boekte in de Braziliaanse modewereld. In een poging om zijn markt uit te breiden, trok hij in 1982 met zijn koffer gevuld met sieraden, naar Parijs. Hij arriveerde op Bastille Dag, vastbesloten om te slagen. Hoewel hij veel obstakels moest overwinnen, met inbegrip van zijn gebrek aan spreekvaardigheid in het Frans, won Sobral uiteindelijk de harten van de Parijse mode-elite. Intussen openden er reeds SOBRAL shops in Parijs, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Honfleur en Heidelberg. 

Praktische info: 
Expo POP, van 08.03.2013 tot en met 31.03.2013
Telkens vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur
HANGAR311, Battelsesteenweg 311 te 2800 Mechelen

Opgelet:
Van dinsdag 26 februari t/m dinsdag 5 maart mag Feeling 10 waardebons van 50 euro weggeven waarmee onze lezeressen hun eigen Sobral juweel kunnen uitkiezen op de POP expo.
Klik hier door naar de wedstrijd.
 

Partner Content

Gesponsorde content