Sushi-time! 7 lekkere sushirestaurants en -bars

De Japanse keuken is hot en niet alleen dankzij wasabi. Geniet van de oosterse haute cuisine in deze topsushirestaurants!

De Japanse keuken leerde ons creatief te koken met rijst, groenten en (rauwe) vis. Sushi heeft zijn voor- en tegenstanders, maar het is sowieso gezond en low fat. Experimenteer met de unieke smaken in je eigen keuken of ontdek de geheimen van het Verre Oosten in deze restaurants met renommee!

Sushirestaurant 1: UMAMI, Antwerpen

UMAMI staat voor de vijfde smaak (naast zout, zoet, zuur en bitter) die je vooral terugvindt in de gerechten van de oosterse keuken. Op UMAMI's discovery menu staan onder andere Japanse producten van topkwaliteit, zoals tempura, dimsum, zeebaars of entrecote op de Japanse houtgrill. Sinds kort kun je ook bohemian chic gaan shoppen in UMAMI BAZAAR voor hippe juwelen, boeken, kaarsen of je eigen bonsaiboompje.

Luikstraat 6 / 2000 Antwerpen / +32(0)3 237.39.78

Sushirestaurant 2: Zushi, Knokke-Heist

Zon, zee, strand en....sushi, meer heb je niet nodig voor een zomers diner. Waar kun je trouwens beter genieten van sushi en seafood dan aan 't zeetje? Bij Zushi in Knokke-Heist bieden ze het beste van twee werelden. De gerechten zijn gebaseerd op de traditionele Japanse keuken, met een avontuurlijke Amerikaanse twist. Zushi heeft ook restaurants in Brussel en Antwerpen en heeft een afhaalservice.

Lippenslaan 124 / B-8300 Knokke / +32 50 960 660

Sushirestaurant 3: Sushi Daily, Carrefour België

Geen zin om te koken, of op restaurant te gaan? In de kiosken van Sushi Daily bereiden ze dagverse kant-en-klaarmaaltijden die je zo in je winkelkar kunt leggen. Hun assortiment breidde onlangs uit met 3 nieuwe recepten: Zalm Crunch Roll, Wakami Cali Roll en Maki Choco Kiwi als dessert. Je vindt de kiosken in 29 Carrefoursupermarkten in België.

www.sushidaily.com

Sushirestaurant 4: Samourai, Leuven

Als je door de Leuvense Muntstraat flaneert, is het altijd leuk om halt te houden in restaurant Samourai. Hier ontdek je de Japanse keuken terwijl je naar een sterk staaltje showcooking kijkt. Een aanrader, ook al omwille van de democratische prijzen, het gezellige terras en het adembenemende Japanse interieur.

Muntstraat 9 / 3000 Leuven / +32 16 226 288

Sushirestaurant 5: Sushi Shop, Brussel

De tijd waarin je enkel pizza's kon laten thuisbezorgen, is lang voorbij. Dankzij Sushi Shop kun je vanuit je luie zetel een gezonde en snelle hap online bestellen en aan huis laten leveren. De mogelijke combinaties zijn ein-de-loos! Je kunt kiezen hoeveel je wilt, welke ingrediënten of op kleur. De sushirolls en ander lekkers kun je laten bezorgen of afhalen. Sushi Shop heeft wereldwijd verschillende filialen waarvan 5 in België.

www.sushishop.be

Sushirestaurant 6: Oishii, Hasselt

Na Aken te hebben veroverd, opent Oishii nu ook een restaurant in Hasselt. De oosterse keuken in het meest oostelijke deel van ons land. Het interieur is volledig in Japanse stijl, lotusbloemen en kimono's incluis. Op je bord vind je heerlijk verse rijst- en visgerechten. Voor de liefhebbers is er ook een sushicursus of cateringservice!

Zuivelmarkt 21 / 3500 Hasselt / +32 11 243 506

Sushirestaurant 7: Amatsu, Gent

Voor een menu met een goede prijs-kwaliteitverhouding én een authentieke Japanse chef moet je bij Amatsu in Gent zijn. De typische sushi, sashimi, yakitori, tempura en terriyaki smaken nog lekkerder in de grote binnentuin van het statige herenhuis waarin dit restaurant is gevestigd.

Hoogpoort 29 / 9000 Gent / +32 48 45 67 677

Partner Content

Gesponsorde content