Top 5 mooiste stranden in Frankrijk

Frankrijk is een topbestemming voor de Belgen. Elke zomer trekken we massaal naar onze zuiderburen en ontdekken de cultuur, natuur en stranden. Wij maakten een overzicht van de 5 mooiste stranden in Frankrijk.

Strandvakantie 1: Plages du langoustiers in Hyères

Hyères belooft met zijn 300 dagen zon per jaar een ideale vakantiebestemming te zijn. De stad ligt op zo een 700 km van Parijs in het zuiden van de Provence aan de Middellandse zee. Met zijn duizenden aangeplante palmbomen wordt Hyères ook wel Hyères-les-palmes genoemd. Prachtige stranden liggen er op de gouden eilanden van Hyères. Zo zie je op het eiland Porguerolles het strand van Langoustier dat zowel zwart- als witgekleurd zand heeft. Op hetzelfde eiland ligt ook plage d’argent of het zilvere eiland, met zijn lichtgekleurde stranden, heldere zee en magnifiek uitzicht.

Strandvakantie 2: Rotsige stranden in Cassis

Cassis is een kleine, charmante vissershaven op 20 km van Marseille. Met zijn natuurlijke uiterlijk en imposante rotsen is Cassis misschien niet de typische plek om een strandvakantie te houden, maar dankzij zijn prachtige natuur en ongetemde kustlijn heeft het een zekere charme. Natuurliefhebbers kunnen ongerepte stukjes natuur en een kristalheldere zee bewonderen, alleen de typische toeristische zandstranden ontbreken. Moest je toch nog een zandstrand zoeken dan kun je terecht op plage du bestouan.

Strandvakantie 3: Sporten in Leucate

Voor de sportievelingen die watersport helemaal top vinden, is Leucate the place to be. Leucate ligt in de omgeving van Carcassone en één van de tien gebieden waar je moet zijn als je wil kitesurfen met maar liefst meer dan vijftien surfgebieden. La Franqui verscholen in een bos van pijnbomen is één van de mooiste stranden van Frankrijk. Het beroemde strand Coussoules ligt daar.

Strandvakantie 4: Zonnen in Ajaccio

Aan de westkust van Corsica ligt Ajaccio met zijn witte zandstranden en indrukwekkende gebergten. Volg de kustweg langs prachtige stranden via de westkust van de Golf van Ajaccio en geniet van het landschap van Parata. Leg je neer op het grote of kleine strand van Capo di Feno en duik in het kristalheldere water.

Strandvakantie 5: Genieten in Menton

Met zijn mild klimaat en citrusvruchten krijg je in de Menton een instant vakantiegevoel. De blauwe zee lonkt uitdagend en het prachtige weer is uitnodigend. Bij de oude haven Vieux Port ligt de baai van Menton met het grootste strand. Het meest populaire strand is Plage des Sablettes. Dit strand ligt voor het het historisch centrum van Menton.

Partner Content

Gesponsorde content