When we say party, you say… cocktail!

Oudjaar, nieuwjaar, het maakt ons allemaal niet uit, als er maar plaats is voor een aperitiefmoment.

Een aantal van de lekkerste champagnes vind je in onze fotospecial onderaan. Maar voor een feestelijk alternatiefje, geven we jullie ook graag de volgende drie immer succesvolle cocktails mee.

1. Onder het mom ‘ik moet mijn dagelijkse portie fruit/groenten eten’, durven we al eens aan een Bloody Mary achterover slaan.

 

Benodigdheden:
– wodka
– tomatensap
– enkele limoenen
– tabasco
– Worcestershire Sauce
– peper
– zout
– cocktailshaker
– ijsblokjes
– longdrink glazen

Bereiding:
Doe 50 ml wodka en 180 ml tomatensap samen met enkele ijsblokjes in de cocktailshaker. Breng op smaak met het sap van een halve limoen, enkele druppels tabasco en Worcestershire Sauce. Voeg nog een snuifje peper en zout toe en dien tot slot op in een gekoeld longdrink glas.
Alternatief: Deze cocktail kan je bovendien ook in alcoholvrije versie maken. Indien je wenst kan je wat extra limoensap toevoegen.

2. SATC mag dan al een tijdje van de beeldbuis verdwenen zijn. De favoriete cocktail van Carrie & Co. prijkt nog steeds in onze top 3 allertijden: Cosmopolitan

 

Benodigdheden:
– wodka
– cointreau
– veenbessensap
– enkele limoenen
– ijsblokjes
– cocktailshaker
– cocktailglazen

Bereiding:
Doe 50 ml wodka en 20 ml Cointreau samen met enkele ijsblokjes in de shaker. Voeg er het sap van een halve limoen aan toe, samen met 60 ml veenbessensap. Schud het geheel goed in de shaker en giet het vervolgens in een cocktailglas. 
Alternatief: Wil je deze cocktail zonder alcohol maken? Voeg dan gewoon wat bruiswater toe en een beetje sinaasappelsap!

3. En tot slot: de Belvedere Red Tart. Voor degenen die van een zoet experimentje houden.

 

Benodigdheden:
– Belvedere red wodka
– enkele limoenen
– Chambord
– Amaretto
– Sprite
– shaker
– ijsblokjes
– cocktailglazen

Neem de cocktailshaker en doe er enkele ijsblokjes in. Voeg hier 45 ml wodka, 20 ml Chambord, 15 ml  limoensap en 5 ml Amaretto aan toe. Voeg tot slot naar eigen smaak nog wat Sprite toe en schud alles goed door elkaar.

Partner Content

Gesponsorde content