6 tips voor een mooie huid zonder rimpels

Het geheim van een mooie huid die heel lang jong en zonder rimpels blijft? Hou het simpel, zonder al te veel antirimpelcrèmes. Meer dan een paar goede gewoontes heb je voor een rimpelloos gezicht niet nodig.

Tip 1: Hydrateren is heilzaam

Dat veel water drinken helpt om je huid jong te houden, wist je al lang. Net als een aangepaste hydraterende crème uit het Génifique-gamma aanbrengen. Maar ook een korte, koude douche zorgt dat je huid strak blijft. Elke ochtend wat koud water over je gezicht sprenkelen helpt ook.

Tip 2: Leve de lotushouding

Als je beweging én ontspanning wilt combineren, is yoga een must. Wie relaxed is, heeft nu eenmaal minder kans op fronsrimpels. Probeer elke ochtend te beginnen met de zonnegroet. Een heerlijk geurend laagje bodylotion doet ook wonderen.

Tip 3: Smile, please

Ga voor vrienden en een partner met humor: lachen is uitstekende gymnastiek voor je gezichtshuid en dat vermindert de kans op rimpels. En je wordt er natuurlijk sowieso aantrekkelijker door.

Tip 4: Maximale zonbescherming

Breng op het strand altijd een aangepaste zonnecrème aan, gebruik in de stad een dagcrème of foundation: SPF 15 is ideaal. En draag een zonnebril mét uv-filter. Beter dan turen tegen het felle licht in – daar krijg je rimpels van.

Tip 5: Altijd theetijd

Aziatische vrouwen hebben een huid die heel lang mooi blijft: ze besteden elke morgen de nodige tijd aan een lichte gezichtsmassage, met kleine kloppende bewegingen. Ze eten veel soja – goed voor hart en bloedvaten. En ze drinken groene thee, vol anti-oxidanten. Bosbessen en druiven hebben dezelfde eigenschap, net als chocolade. Maar als je slank wilt blijven: groene thee!

Tip 6: Beauty in bed

Seks is een uitstekende remedie tegen huidveroudering: niet alleen vermindert het je stressgehalte aanzienlijk, je slaapt achteraf nog eens zo goed. Een dubbele bonus dus, als je het naar je zin hebt tussen de lakens.

Partner Content

Gesponsorde content