5 tips om de beste wijn te selecteren voor jouw feesten

De feestdagen staan voor de deur, tijd dus om een goed flesje wijn of champagne aan te schaffen, want wat is een feestmaaltijd zonder een lekker glaasje? 

Een goede en betaalbare wijn vinden voor tijdens de feestdagen is niet altijd gemakkelijk. Jennifer Silvius, tot 'sommelier van het jaar' verkozen door Gault Millau in 2012, geeft ons 5 tips. 

Tip1: Kies voor een wijn zonder bittere afdronk

Wanneer je tijdens de feestdagen aan vrienden en familie een glaasje wil serveren kan je best kiezen voor een wijn die niet eindigt in een bittere afdronk, deze vallen meestal beter in de smaak bij de doorsnee wijndrinker.

Tip 2: Een mooi glas wijn hoeft niet duur te zijn

Als sommelier komt Jennifer in contact met de duurste en meest exclusieve wijnen. Toch hoeft een goede wijn niet altijd duur te zijn, ook onder de minder bekende merken kan je kwaliteitswijnen vinden of zoals Jennifer het zo mooi verwoord: echte ‘trouvailles’.

Tip 3: Breng je wijn over op karaf

Jennifer is een grote voorstander van het overbrengen van rode en witte wijnen op karaf. Dit moet je zeker doen met wijnen die houtlagering kregen, zij hebben er het meeste baat bij te worden overgeschonken en verlucht. 

Tip 4: Spring voorzichtig om met oudere wijnen

Sommige wijnen bewaren goed en krijgen zelfs een betere smaak naarmate ze ouder worden. Bewaar je flessen hiervoor wel op een vochtige, donkere plaats met een constante temperatuur tussen 10 en 14 ° Celsius. 

Tip 5: Proef enkele wijnen voor de feestdagen 

Proef op voorhand al enkele wijnen die je bij je feestmenu wil serveren, zo kan je zelf goed testen of de wijn bij de gerechten zal passen en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Omdat we jullie natuurlijk ook graag praktisch op weg helpen, selecteerden we 10 topwijnen tegen een betaalbare prijs, allemaal verkrijgbaar bij LIDL. 

Partner Content

Gesponsorde content