5 redenen waarom we van diamanten houden

Daarom zijn diamonds a girl's best friend. 

Diamanten. Blijkbaar zijn deze schitterende steentjes niet enkel mooi als sieraad, maar ze zijn ook goed voor je gezondheid, geven je zelfvertrouwen én helpen met afvallen. Deze 5 weetjes doen je eraan herinneren waarom diamonds a girl's best friend zijn.

1. Ze bieden bescherming

In de Oudheid geloofden ze dat diamanten magische krachten hadden. Zo zouden ze je onoverwinnelijk maken, moed geven en beschermen. Daarom namen krijgers er altijd mee op het strijdveld.

2. Ze verbinden mensen

Wil jij weten wie je dankbaar moet zijn voor je diamanten verlovingsring? Neen, niet je man. Wel de middeleeuwse Italianen. Volgens hen was de diamant een 'verzoeningssteen', die de band tussen man en vrouw zou versterken. En daarom bestaan er dus diamanten verlovingsringen. Extra weetje: de band zou versterkt worden wanneer de steen aan de linkerhand wordt gedragen.

Verlovingsring

3. Ze Helpen vermageren

Ja hoor, diamanten helpen met afvallen. Of dat geloofden ze toch tijdens de middeleeuwen. Zuigen op een diamant zou het hongergevoel tegengaan. Oh, en ze geloofden ook dat wanneer je een diamant in je mond had, je niet kon liegen. Redenen genoeg om een voorraad diamanten in te slaan.

4. Ze geven zelfvertrouwen

Het dragen van de steentjes geeft je zelfvertrouwen een boost. Het maakt je bewust over wie je bent en hoe je iets zelfzeker aanpakt. Het bevordert ook je zelfstandigheid, want door diamanten voel je je iets meer als een power woman.

5. Ze hebben helende krachten

Met een beetje bijgeloof, werkt het dragen van diamanten helend en zuiverend, zowel fysiek als psychisch. Ben je aan het genezen van een zware ziekte? Dan zou het helpen om een ruwe diamant de hele nacht in een glas water te laten en deze de volgende ochtend helemaal op te drinken. Vergeet wel de diamant er niet uit te halen natuurlijk! 

Al deze tips te proberen op eigen risico ;-). 

Lees ook:

Dit wist je gegarandeerd nog niet over chocolade 

Partner Content

Gesponsorde content