Dit zijn de mooiste eilanden ter wereld volgens Tripadvisor

Reisorganisatie Tripadvisor selecteerde de mooiste eilanden ter wereld. Wij krijgen alvast zin om op vakantie te vertrekken.

Nog geen vakantie geboekt? Tripadvisor selecteerde de mooiste eilanden ter wereld, misschien een goede inpsiratiebron. 

1. Maui, Hawaï

Eiland

Wanneer je de zon wilt zien opkomen vanaf een 3000 meter hoge vulkaan, wilt zwemmen onder een waterval, wilt wandelen door een krater, of lekker luxe wilt luieren op een wit, rood of zwart zandstrand, dan moet je naar Maui gaan. Maui is 'the place to be' als je wilt surfen en windsurfen. Of ga mee op een catamaran om te duiken of snorkelen bij Molokini Island, een krater die uit zee oprijst met een rijk onderwaterleven. Golfen, goede eetgelegenheden, een wijnmakerij, museums en genieten van een mai tai op het strand zijn de ingrediënten van een perfecte tropische vakantie.

2. Santorini, Griekenland

Sanotrini

Het glamoureuze Santorini is geografisch erg jong. De zwarte vulkaanstranden Perissa en Kamari zijn grote trekpleisters, net zoals het beroemde Rode Strand nabij Akrotiri (waar liefhebbers van archeologie hun hart kunnen ophalen). Santorini is gelegen rondom een gigantische lagune in de Cycladen en biedt geweldige vergezichten. Het biedt ook een uitstekende keuken, prachtige galerieën, een bruisend nachtleven en prima wijnen.

3. Jamaica

Jamaica

Jamaica is een smeltkroes van Afrikaanse, Aziatische, Europese en Midden-Oosterse culturen. Je kunt deze diversiteit ervaren in de sterke ambachtelijke tradities, de culturele evenementen en de muziek en de speciale culinaire keuzemogelijkheden zoals ackee en saltfish met geroosterde broodvrucht. Beleef een nieuw hoogtepunt in je vakantie bij de befaamde cliff jumping plek, de Negril Cliffs. Jamaica biedt lange stranden, beschutte inhammen, ruige bergen, watervallen, grotten en zonneschijn. Je kunt er spelen in de branding, paardrijden en zwemmen met dolfijnen. Neem een duik!

4. Providenciales

Eiland

Duiken, paardrijden, zonnebaden... er is volop keus. 'Provo' biedt ook genoeg te doen voor gelukkige stelletjes, zoals hand in hand wandelen langs de schilderachtige kustlijn. Het eiland zelf is relatief rustig, maar ga naar Malcolm Beach als je de menigte nog verder achter je wilt laten.

5. Bali, Indonesië

Bali

Het Indonesische eiland Bali is een favoriete bestemming voor zowel avonturiers en reizigers die op zoek zijn naar een beetje ontspanning. De wateren langs de mooie witte kustlijn van Bali zijn ideale locaties voor duiktochten; terwijl de dichte jungle, waar het wemelt van de apen en verborgen tempels, roept om ontdekt te worden. Wandel over een ruig pad naar de top van Mount Batur en je inspanning zal worden beloond met een schitterend uitzicht. Verwen na de wandeling je vermoeide spieren met een massage in één van de vele luxe spa’s die Bali rijk is.

Tripadvisor selecteerde ook al de beste hotels ter wereld. Hier lees je welke dat zijn.

Lees ook: 

8 dingen die je herkent als je een echte reisfreak bent

Dé 5 reisbestemmingen van 2016

Partner Content

Gesponsorde content