Op zaterdag 19 en zondag 20 juni slaan Brugge en Feeling de handen weer in elkaar voor de tweede editie van ons shoppingweekend. We stippelden drie parcours uit met de allerleukste mode-, beauty-, food-, en cultuuradresjes. Het kaartje kan je hier downloaden. 

Kan je haast niet meer wachten? Wij tippen alvast onze favoriete hotspots. Bovendien bieden veel van deze winkels je dat weekend iets extra aan. Nog een reden om er zeker naartoe te trekken!

Onze favoriete adressen

Boetiek RUTH

Een zaak die Brugge net iets anders inkleurt. Bij aankoop vanaf € 100 krijg je een leuk plantje, bij aankoop vanaf € 250 een ‘Boetiek RUTH’ T-shirt.

Sint Jakobsstraat 55, boetiekruth.be

Meisjes

De vrolijke inrichting van Meisjes is een knipoog naar Palm Springs, en tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. The place to be voor statement pieces, knits in alle kleuren van de regenboog, en de perfecte jeans. Kom langs voor een glaasje bubbels, happy beats en een gratis T-shirt bij aankoop vanaf € 100. Er is ook een verloting van een steamer van The Steamerry tussen alle shoppers dat weekend.

Eiermarkt 8, meisjesbrugge.be

MAIS OUI

MAIS OUI staat voor tijdloze en betaalbare mode, met een tikkeltje rock & roll. Merken die niet mainstream zijn maar begaan met duurzaamheid. Belgische merken zoals Wearable Stories, Imprevu naast Designers Society, Moliin, LabDip,… Ontvang een goodiebag met een aantal leuke attenties waaronder een kleurrijke en goed geurende handgel.

Academiestraat 12, mais-oui.be

Sillie Boetiek

Een betaalbare boetiek met trendy en eigentijdse merken zoals NA-KD, Steve Madden, Loavies,… Naast de toffe merken, zijn ook de gezellige sfeer en decoratie grote troeven. Ontvang een mooie katoenen totebag bij aankoop vanaf € 50.

Sint-Salvatorskerkhof 18, sillie.be

Dame de Pique

Niet enkel Paulien Riemis, maar ook Tiany Kiriloff is fan van Dame de Pique.

Noordzandstraat 16a, damedepique.be

Billy June

Dit on-trend winkeltje biedt de hipste bohemian items. Ontvang 10% korting bij je aankoop vanaf € 50.

Dweersstraat 11a, billy-june.be

Duka Moodstore

Moodstore DUKA is een uniek concept. De huiselijke sfeer, de geuren, de kleuren en relaxte vibes geven je innerlijke rust. Fan van duurzame, tijdloze mode? Duka is the place to be! Je krijgt er een Meet & Greet met één van hun ontwerpers bij, samen met een verrassing uit hun ‘healthy bakery’ hoek en een drankje uit hun ‘healthy drink’ bar.

Wijngaardstraat 14, duka-store.be

Lilola

Lilola is een fashion begrip in Brugge. Kwaliteit, service en beleving staan er altijd op nummer één. Meer dan 10.000 likes op social media en vele happy customers. Geniet van een drankje en stijladvies op maat.

Langestraat 47b, lilola.be

Blaise Boutique

Hier kan je betaalbare kledij, accessoires en lifestyle producten shoppen in een zéér gezellige sfeer. Hapjes en drankjes, ronde prijzen en een gratis totebag bij aankoop vanaf € 70.

Geldmuntstraat 17, blaiseboutique.com

ARCHIVE+

Dé plek voor mode- en kunstliefhebbers.

Geldmuntstraat 25, Archive+

Petite Brunette

In deze winkel vind je handgemaakte juwelen, accessoires en kledij.

Sint-Jakobsstraat 56, petitebrunette.be

Virgul

Merken met karakter die pal op de trends zitten en kledij die met oog voor detail werd gefabriceerd. Ontvang een beautyproduct (Marccain douchegel) bij aankoop vanaf € 150 en een glaasje bubbels.

Noordzandstraat 74, virgul.be

L’Héroïne

L’Héroïne is een exclusieve pioniershop die als eerste Belgische ontwerpers in de armen sloot, een speciale band met hen ontwikkelde en passioneel speurt naar nieuw talent.

Noordzandstraat 32, lheroine.be

Basiel Urban Greenhouse

Ontvang een signaturekoekje in de vorm van hun hond Basiel (Vegan Basiel Amandel Cookie).

Mariastraat 13, basiel.com

Kaffee Kamiel

Bij aankoop / besteding vanaf € 30 ontvang je een gratis zakje granola van 200 gram (zowel in het restaurant als in de shop).

Zilverpand 7, kaffeekamiel.be

Postbar

Postbar is een bijzondere plek met een uniek concept: een koffiebar met lokale biologische producten én een collectie originele wenskaarten van illustratoren wereldwijd. Kies een kaartje en pen iets neer; zij posten het voor jou op de gewenste datum. Gratis totebag uit biokatoen bij je aankoop.

Langestraat 82, Postbar

Noah’s broodhuys

De eerste zaak in Brugge die ontbijten / sandwiches serveert op een hippe trendy manier.

Jozef Suvéestraat 12, noahs.be

Maud Bekaert

De winkel en het letterhuis van Maud Bekaert zijn gevuld met handgemaakte letterkunstwerken. Maud Bekaert ontwerpt letters en vereeuwigt die met hamer en beitel in steen, en zoekt gesofisticeerde technieken om teksten vorm te geven. Ontvang de houten tekst Alles komt goed ter waarde van € 15 bij aankoop vanaf € 50.

Sint-Clarastraat 40, maudbekaert.be

La Stanza di Stefanie

Naast decoratie en beauty (o.a. exclusieve parfums) kunnen mensen hier op ongedwongen manier kennis maken met de kunst van Brugse kunstenaars. Er zijn ook geregeld samenwerkingen met lokale ambachtslui en er is een mooi aanbod van culturele boeken. Elke klant ontvangt een biologische zeep.

Ezelstraat 43, lastanzadistefanie.com

Galerie Jun Hao Chen

Gratis schatting van Aziatische kunst: elke bezoeker mag dat weekend één tot drie objecten meebrengen.

Keersstraat 2, junhao-chen.com

Andere deelnemende handelaars

Caudalie Spa Boutique – Bubbles at Home – Les Coquettes – CKS – NomadRepubliek – Bar BoutiqueZet’joeFranco BelgeBonte BMonkey Eleven – Barazar – Trenieale Brugge – Het Groeningemuseum – Het Gruuthusemuseum – Mind the Artist – Sluit[er]tijd – Symposion

Meer over Brugge

Openingsbeeld: Jan Darthet.