Je stapt binnenkort in het huwelijksbootje en plant een ‘Pinterest perfect wedding’ (en geef toe, welke bruid wilt dat nu niet?) of je hebt gewoon zin in een gezellig dagje huwelijks-prospectie met een aantal vriendinnen en het occasionele glaasje cava? Zak op zondag 13 oktober dan zéker af naar de I do I do-trouwbeurs, een van de meest moderne en ‘on trend’ trouwbeurzen van het moment!

I do I do

Je wil van je huwelijksdag niet alleen de meest liefdevolle dag uit je leven, maar ook een van de mooiste, meest smooth verlopende en vooral ook picture perfect dagen uit je leven maken? Logisch, maar daar komt dan wel aardig wat voorbereiding en beslissingswerk bij kijken: wil je een hippe boho-viering ergens op een verlaten strand in intieme kring of houd je liever een groot feest in een prachtige oude hoeve voor alle vrienden en familie? Ga je voor een imposante ‘wow-dress‘ of houd je het liever sober in kant met een open rug? En wat te doen met de decoratie, het trouwbuffet en de wedding cake?

Je kan bij al deze vragen nog wel wat hulp en Pinterest-trending inspiratie gebruiken? Dan is de I Do I Do-trouwbeurs op 13 oktober in het Antwerpse zuiderpershuis jouw place to be!

Onder het mom van de meest moderne trouwbeurs van het land verzamelen zich daar ook dit jaar immers weer meer dan vijftig Belgische standhouders uit de huwelijksbranche: verschillende ontwerpers en bruidsmodelabels, fotografen, weddingplanners, make-up artiesten, juweelontwerpers, interieurspecialisten, planten- en deco-experten en trendy catering start-ups stellen hun diensten voor en ook proeven, passen en shoppen is er toegestaan!

Vintage trouwjurk

Trouwjurken belanden na hun grote dag jammer genoeg vaak in de kleerkast of op zolder. Daarom bundelen The Empty Shop (een initiatief van Curieus) en Real Brides de krachten om trouwjurken een tweede leven te geven. “Tijdens vorige edities van The Empty Shop merkten we dat mensen niet goed weten waar ze na hun trouwdag met hun jurk moeten blijven. Soms doneerden ze hun jurk dan aan ons”, zegt Carolien Moens van The Empty Shop. Tijdens I do I do krijgen toekomstige bruidjes nu de kans om zo’n tweedehands trouwjurk te scoren. Niet alleen heel erg ecologisch, maar je steunt er ook nog eens het goede doel mee. Zestig procent van de opbrengst gaat naar goede doelen als Think Pink, vzw Moeders voor Moeders , Cherut en de vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa. Topidee, als je ‘t ons vraagt!

Inspiratieboxen en proevertjes

Je weet al wél in welke stijl je je grote dag wil zien verlopen? Ook dan heeft I do I do vast iets leuks voor jou in de aanbieding. Test bijvoorbeeld je kapsel al eens uit in de experimentele wedding kappers booth, laat je accessoire-gewijs inspireren door de verfijnde boho-juwelen van Lies Wambacq of laat alvast een eerste ontwerpje van je wedding cake optekenen bij de stand van Hannah Verheyden Patisserie. 

Meer zin om zelf een leuk accessoire of een gepersonaliseerd bedankje te maken voor alle gasten op je grote dag? Ook dat kan in een van de leuke wedding workshops die er op touw gezet worden. Nog geen eensgezindheid over de DJ-set? Breng dan zeker ook je hubbie to be mee, misschien zien jullie wel iets in een van de nostalgisch romantische bands aanwezig…

Praktisch en info

Doet al die wedding inspiratie jou ook al watertanden? Koop dan snel je tickets via de website. De beurs zelf gaat door op zondag 13 oktober 2019 van10.00u tot 17.00u in het Zuiderpershuis Antwerpen. Tickets kosten €12,5 in voorverkoop en €15 aan de kassa. Gratis voor iedereen onder de 18 jaar.

Lees ook:

Beelden: Elisabeth Van Lent Wedding photography