Geen herfstvakantie zonder Boekenbeurs. Naast de duizenden boeken die je er kan (her)ontdekken, valt er nog zoveel meer te beleven. Nieuwe boeken scoren en signeersessies afschuimen is dit jaar een understatement. Jouw favoriete magazine is namelijk on stage aanwezig op de FeelGood Friday van de Boekenbeurs 2018 in Antwerpen.

FeelGood Friday 2 november

Feeling, Libelle en Flair organiseren ook dit jaar weer een speciale nocturne op vrijdag 2 november op de Boekenbeurs, waar auteurs komen vertellen over hun werk. Relatietherapeute Rika Ponnet houdt er bijvoorbeeld een pleidooi voor de romantiek en Bieke Ilegems vertelt hoe ze balanceert tussen gezond en ongezond. Lisa Gabriëls staat alvast te popelen om als moderator leuke gesprekken/discussies op gang te trekken. Ontdek hieronder het volledige programma, en wij zien jou daar?!

Programma

The Cartoonists
panel met Eva Mouton, NietNuLaura en Chrostin

@Boek-o-drôme 17.15 u – 18 u – powered by FLAIR

 

Ze toveren een glimlach op het gezicht van duizenden lezers en volgers. Hun cartoons zijn herkenbaar en bieden stof tot nadenken: het gaat hard voor de huidige generatie vrouwelijke cartoonisten. Hoe zien zij de toekomst? Wij vragen het aan Eva Mouton, NietNuLaura en Chrostin.

‘Het leukste van Eva’ door Eva Mouton. Uitg.  Borgerhoff & Lamberigts
‘Sommige meisjes houden niet van roze’ door Chrostin. Uitg. Van Halewyck
Niet nu Laura’ door NietNuLaura. Uitg. Vrijdag

© Dena Huys – foto Chrostin
© Tim De Backer – foto NietNuLaura

Chicklit schrijven voor millennials
interview met Kaat De Kock

@ Boek-o-drôme 18 u – 18.30 u – powered by FLAIR

Kaat De Kock is al jaren een vaste waarde bij Flair en sinds enkele jaren ook erg succesvol als jeugdschrijfster. Met ‘Het is ingewikkeld’ schreef ze haar eerste chicklitroman, een feelgoodboek vol humor en romantiek over een jonge vrouw die met vallen en opstaan haar dromen najaagt, uit het leven gegrepen!

‘Het is ingewikkeld’ door Kaat De Kock. Uitg. Horizon

© Alexia Leysen – foto Kaat De Kock

Schipperen tussen zorgen voor jezelf en voor anderen. Televisiemaker en moeder Bieke Ilegems over de juiste keuzes maken.

@ Boek-o-drôme 18.30 u – 19 u – powered by LIBELLE

Het is een worsteling waar iedereen vandaag mee te maken krijgt: hoe vind ik een goede balans tussen wat gezond is en ongezond, voor lijf én hoofd? Tussen deugdzaam willen zijn en stiekem genieten van zondigen, tussen kwistig dankjewels in het rond strooien en af en toe een brutale middelvinger durven op te steken. Televisiemaker en journaliste Bieke Ilegems vertelt open en met een gezondige dosis zelfrelativering over haar kleine en grote dagelijkse evenwichtsoefeningen als vrouw, echtgenote, moeder, carrièremadam, vriendin, perfectioniste, eeuwig zoekende ziel en gewoon… als mens

‘Gezondig’, door Bieke Ilegems. Uitg. Houtekiet

Vrijheid voor vrouwen (en de hoofddoek hoort daar niet bij)
met Darya Safai, voorvechtster van vrouwenrechten.

@ Boek-o-drôme 19 u – 19.30 u – powered by FEELING

Darya Safai werd in 1975 geboren in Iran. Vier jaar later werd de sjah afgezet en werd Iran een strenge islamitische republiek onder ayatollah Khomeini. Als studente Tandheelkunde nam Darya samen met haar echtgenoot deel aan de protesten tegen het regime. Nadat ze een tijdje werden aangehouden, vluchtten ze naar België. Darya werd tandarts en ging zich steeds meer engageren voor de rechten van moslimvrouwen. De voorbije jaren kwam ze vaak in het nieuws met haar kritiek op de hoofddoek die ze als een symbool ziet van onderdrukking.

 ‘Plots mocht ik niet meer lachen’ door Darya Safai. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts

© Koen Bauters – foto uit boek Plots mocht ik niet meer lachen

Hoe maak je een succesvol vrouwenblad?
Panel met hoofdredacteuren Eva Van Driessche, Karen Hellemans en An Brouckmans

@ Boek-o-drôme 19.30 u – 20.15 u

Elke week/maand inspireren deze drie hoofdredacteuren – Eva Van Driessche, Karen Hellemans en An Brouckmans – honderdduizenden vrouwen met ‘hun’ Flair, Libelle en Feeling. Hoe blijf je weten wat vrouwen boeit op het gebied van lifestyle en reportages? Hoe motiveer je je team? En hoe laat je papier en digitaal mooi naast elkaar bestaan?  Hier kom je het te weten.

Waarom we onze kinderen met een gerust hart meer mogen loslaten
met Heidi De Pauw, directeur van Child Focus

@ Boek-o-drôme 20.15 u – 21 u

Het is een bijna automatische reflex van elke ouder om kinderen te willen beschermen, zeker in tijden waarin we om de oren worden geslagen met vreselijke misdrijven tegen jongeren. Heidi De Pauw doorprikt die luchtbel: we kunnen onze kinderen toch niet behoeden voor het extreme kwaad. Wat we wél kunnen doen? Ons niet laten leiden door paniek en angst, maar focussen op de fundamentele bouwsteen in de opvoeding van een kind: vertrouwen. Vertrouwen geven en vertrouwen hebben.

Als jonge criminologe werkte Heidi De Pauw bij de preventiedienst van Binnenlandse Zaken ten tijde van de zaak-Dutroux. Een dossier dat haar loopbaan en leven verder zou bepalen.

‘Geen paniek!’ door Heidi De Pauw. Uitg. Houtekiet
© Photo News – foto Heide De Pauw

 

Pleidooi voor de romantische liefde
met seksuologe Rika Ponnet

@ Boek-o-drôme 21 u – 21.30 u

‘We hebben een enorme angst om te falen, ook in de liefde’, stelt Rika Ponnet. In de liefde zijn we vrijer dan ooit en toch zijn we collectief bang. Om gekwetst te worden. Om niet gezien te worden. En dus hopen we dat een rationele en wetenschappelijke benadering van de liefde onze redding zal zijn. In haar nieuwe boek ‘Alleen met jou’ toont Rika Ponnet ons waarom het hoog tijd is dat we weer geloven in de romantische liefde, en hoe we alleen kunnen liefhebben als we ook durven los te laten.

‘Alleen met jou’ door Rika Ponnet, uitg. Lannoo

BESTEL JE TICKETS!

Wil je zeker zijn van je ticktets? Surf dan snel naar de website van de Boekenbeurs om tickets voor de Feelgood Friday te bemachtigen of doe hier mee aan onze wedstrijd en maak kans op één van de 500 duotickets.