Voor je jouw ouders in de haren vliegt, moet je van ons iets weten: glanzend haar draait niet enkel om goede genen. De kwaliteit van je lokken wordt immers vooral bepaald door goede gewoontes, en daarom maakten wij voor jou een lijstje met 10 waterdichte verzorgingsrituelen. Haarmaskertje op en scrollen maar.

Gezond haar in 10 stappen

Wekelijks een haarmasker

Of je haar nu énorm beschadigd is door zon, kleuring of volledig uitgedroogd is door stof, voor ALLES bestaat er een masker. Eentje per week zal je lokken zachter maken en ze opnieuw hydrateren.

PhytoMillésime masker voor gekleurd haar – € 43,90 (bij de apotheek)

Beperk je shampoo-gebruik

Als je jouw haar te vaak wast, zal je hoofdhuid minder natuurlijke oliën produceren waardoor je haar uitdroogt. Was je haar best om de dag en gebruik op de niet-wasdagen droogshampoo of go loco met vlechten of een mooie hoed (nog warmpjes ook tijdens de winter).

Batiste Extra Volume Droogshampoo – € 6,49

Turn down the heat

We weten het: te hete styling tools zijn écht niet goed. Als je een haardroger, krultang of stijltang gebruikt, zet hem dan op een koudere stand. Het zal langer duren voor alles in de plooi ligt, maar je lokken zullen er veel gezonder uitzien. Ohja, gebruik ook altijd een hitte-beschermende crème of spray.

Redken New Diamond Oil Glow Dry – € 40,90 (in salons)

Was met koud water

Gloeiendheet water kan ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verdwijnen waardoor je droog haar en schilfertjes krijgt. De hitte kan zelfs leiden tot haarverlies. Spoel daarom altijd na met koud water om je haarschubben weer te sluiten zodat ze het vocht kunnen vasthouden. Behandel na met een repair cream zoals deze, die je niet moet uitspoelen.

Schwarzkopf Gliss Kur met vloeibare keratine – € 5,99

Slaap op een zijden kussen

Katoenen kussens kunnen gebroken haar en gespleten punten veroorzaken. Katoen is daarnaast heel absorberend waardoor het de oliën van je haar opslorpt en je lokken gedeshydrateerd achterblijven. Als je nog niet in een zijden kussen had geïnvesteerd: doe het NU.

Zijden kussensloop van Slip – € 73,15

Doe regelmatig een hoofdmassage

Het doet niet alleen goed, het boost ook de circulatie waardoor je haar sneller zal groeien. Koop jezelf een massage-apparaatje voor een ‘spa at home’-ervaring of spring elke twee weken binnen in het salon voor een professionele behandeling.

Babyliss Scalp Massage Brush – € 2,11

Je haar is wat je eet

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk proteïnen uit vis, vlees en groenten haalt om je wortels te versterken en je lokken te doen glanzen. Daarbovenop kan je supplementen innemen zoals deze van Keranique.

Daily Essential Supplements For Healthy Looking Hair – € 42

Hou het smooth

Je smeert elke dag bodylotion op je lichaam, dus waarom moet je haar onderdoen? Gebruik dagelijks een herstellend en natuurlijk product op je puntjes zodat je ze weer hydrateert, zonder ze te zwaar te maken.

Aqua-Gel Conditioners van Biolage – € 16,40

Enkele brushing-tips

Allereerst: nat haar betekent fragiel haar, dus laat het even met rust. Als je een borstel moet uitkiezen, hou dan in je achterhoofd dat stijve borstels gespleten punten en droog haar kunnen veroorzaken. Zoek er dus eentje met dunne en flexibele haartjes die pijnloos ontwart en breuken voorkomt. Kam ook niet té vaak.

Tangle Teezer Pink Frizz – € 14,95

Je kapper is je vriend!

Laat regelmatig je kapotte punten bijknippen. Hoe vaak? Om de 6 à 8 weken een kappersbezoek zal ervoor zorgen dat je haar er gezond en stralend uitziet.

Haarschaar van Tweezerman – € 27

Meer haar-advies

SOURCE: The Zoe Report