Home Beauty 10 dingen waarvoor je droogshampoo kan gebruiken

10 dingen waarvoor je droogshampoo kan gebruiken

10 dingen waarvoor je droogshampoo kan gebruiken

Onze redder in nood wanneer we geen tijd hebben om onze haren te wassen: droogshampoo. Maar wist je dat je met dit product écht veel meer kan doen dan enkel je haren opfrissen? 

1. Tegen vet haar

De eerste tip is meteen de meest voor de hand liggende. Je kan droogshampoo gebruiken om vet haar te verdoezelen. Spray het (vooral op de wortels), laat even intrekken, en verwijder het witte goedje met een handdoek of haardroger. De perfecte kapsels om vet haar te verdoezelen vind je hier.

 

2. Volume 

Plat en futloos haar? Met droogshampoo kan je volume creëren. Spray 's avonds in je lokken, 's morgens heb je meer volume in je haar. Nog een tip: spray droogshampoo in je haar voor het föhnen, de warmte van de haardroger zorgt voor volume

 

3. Voor je wenkbrauwen

Spray een beetje droogshampoo op je vingers en gebruik het om je wenkbrauwen in model te brengen. Kam ze vervolgens in de juiste vorm met een borsteltje. Dankzij de droogshampoo blijven ze goed zitten. 

 

4. Touperen

Voor een mooi opsteekkapsel is het vaak nodig je haar te touperen. Dankzij droogshampoo blijft je getoupeerde haar beter zitten. Spray op de haaraanzet voor je begint. Ook handig: spuit ook droogshampoo op je haarspelden, op die manier blijven ze beter zitten. 

 

5. Voor je pony

Plakt je haar soms tegen je voorhoofd? Dat kan vermeden worden dankzij droogshampoo. Spuiten aan de onderkant van je pony, probleem opgelost. 

 

6. Voor je vlecht 

Een vlecht is heel elegant. Tenzij loskomende plukjes roet in het eten gooien. Nadat je een vlecht hebt gemaakt, spuit je er een beetje droogshampoo over. Je haar wordt niet pluizerig en de lokken blijven vastzitten.

 

7. Voor je krullen

Krullen met de krultang blijven soms aan elkaar plakken waardoor het een grote krul lijkt. Dankzij droogshampoo vallen de plukken losser en zien krullen er natuurlijker en zachter uit

 

8. Tegen uitgroei

Als je geblondeerd haar hebt, kan je wel eens last van uitgroei hebben. Je kappersafspraak pas volgende week ingepland? Spray de droogshampoo op de donkere delen van je haar, zo valt het veel minder op.

 

9. Voor je schoenen

Spray droogshampoo aan de binnenkant van je schoenen om geurtjes te voorkomen. Droogshampoo trekt olie en vocht uit je haar. Het zelfde geldt voor schoenen, het vocht en de geur in schoenen wordt weggetrokken door de droogshampoo. 

 

10. Als haarspray

Is je haarspray op? Droogshampoo is een prima vervanger. Bovendien wordt het niet hard en kan je het makkelijk uitkammen. 

 

Lees ook: 

5 kapsels om vet haar te verdoezelen

10 noodzakelijke ingrediënten voor een gelukkig leven

9 x de mooiste hoeden voor de winter