Home Beauty 10 handige concealertips
10 handige concealertips

Ontdek snel onze 10 handige concealertips.

Puistjes duiken altijd op de verkeerde momenten op. Een goede concealer is daarom ook een absolute must in je make-up tas. Maar concealer kun je nog op veel meer manieren gebruiken. Ontdek onze 10 handige concealertips.

1. Less is more

Concealer is niet het eerste reddingsmiddel bij een puistje of oneffenheid. Breng eerst een laagje foundation aan en je zult zien dat vele ongewenste plekjes daarmee al gecamoufleerd worden. In dat geval heb je dus geen concealer meer nodig. Less is more.

2. Driehoeken

Concealer

Wallen verraden al snel een slechte nachtrust, maar daar kan een goede concealer een stukje voor steken. Maak onder je ogen driehoeken met een iets lichtere concealer. Vul ze lichtjes in en blend ze met je vingers. Door dit trucje zie je er onmiddellijk een stuk wakkerder uit.

3. Extra poederen

Puistjes kunnen soms hardnekkig zijn en verdwijnen niet volledig na een laagje concealer. Poeder kan daarbij de oplossing zijn. Poeder het puistje af na een laagje concealer, en daarna kun je nog een dun laagje concealer erover doen en het puistje is nergens meer te bespeuren.

4. Lift je wenkbrauwen

Wenkbrauwlift

Met een concealerpotlood kun je je wenkbrauwen een lift geven. Breng het aan op het wenkbrauwbot en boven je wenkbrauw. Wrijf het voorzichtig uit voor een natuurlijk effect.

5. Perfectioneer je eyeliner

Vloeibare eyeliner, niet altijd even simpel om dit mooi aan te brengen. Is je linkeroog eindelijk perfect, dan gaat het gegarandeerd mis bij je rechteroog. Maar dankzij een goede concealer moet je niet helemaal opnieuw beginnen. Doe een beetje concealer op een kwastje of wattenstaafje en breng dit aan langs je eyeliner voor een perfecte look.

6. Grotere lippen

Concealer kun je ook gebruiken om je lippen groter te laten lijken. Doe eerst je lipstick op en omlijn vervolgens je lippen met een concealer die iets lichter dan je huidskleur is. Doe dit zo nauwkeurig en strak mogelijk voor het ideale effect. Nog niet tevreden? Breng dan een lichte concealer aan midden op je lippen en laat het naar buiten toe vervagen. Door meer diepte te creëren, lijken je lippen groter.

7. Enkel concealer

Geen fan van foundation? No worries, meng wat concealer – een tint donkerder dan je huid- met je dagcrème. Hierdoor krijg je toch een egale huid zonder veel make-up te dragen.

8. Voor elk probleem een andere concealer

Je kunt niet één concealer voor alle huidoneffenheden gebruiken. Blauwe wallen onder je ogen camoufleer je best met een concealer met een roze of perzik ondertint. Rode vlekjes, puistjes of andere onzuiverheden pak je best aan met een groene concealer. Breng de groene en perziken concealer aan als basis en werk daarna af met een huidkleurige voor een mooie, egale huid.

9. Deppen

Dep je concealer onder je ogen altijd met je ringvinger. De huid onder je ogen is erg dun en gevoelig. Met je ringvinger kun je precies genoeg druk zetten om te deppen en je huid te beschermen.

10. Tissues are a girl’s best friend

Teveel concealer is niet nodig en valt vaak zelfs op. Toch merk je dit soms pas als je aankomt op je werk. Een simpele, dunne tissue is de oplossing. Dep lichtjes op de overtollige concealer om het weg te halen. Voor een natuurlijkere look doe je dit best ook al na het aanbrengen van je foundation.