Bij het ouder worden, verandert je haar. Echt alles gaat radicaal de andere kant op: je textuur, de dikte, je slag en uiteraard ook je kleur. Wanneer je de 40 bent gepasseerd kan het dan ook best zijn dat je een compleet ander haartype moet verzorgen dan toen je 20 was. Byrdie.com peuterde de beste anti-ageing tips voor het haar los bij experts.

1. Neem foto’s mee naar de kapper

“Je vindt tegenwoordig zoveel inspiratie online, dat je zeker een haarstijl vindt die bij je gezicht en levensstijl past,” zegt Adam Reed, co-founder van Percy & Reed en GHD global brand ambassador. “Er zijn zoveel celebs die de 40 zijn gepasseerd – denk aan Meryl Streep en Helen Mirren maar ook Kate Winslet en Penelope Cruz – die steeds met een mooi kapsel rondlopen,” volgens Reed. “Toon foto’s aan je kapper van wat je wél en niet mooi vindt zodat je concreet kan zijn en geen moeilijke technische termen hoeft te gebruiken. Ga wel met een open mind naar de kapper want het zou kunnen dat de stijl die je wilt niet helemaal bij je past. Luister dus goed naar zijn of haar suggesties,” raadt Reed aan.

2. Gebruik tools voor extra volume

“Aan platte en levenloze lokken zie je meteen dat iemand ouder is. Door textuur een volume toe te voegen, maak je jouw haar meteen terug jeugdiger. Creëer verborgen va va voom door de onderste lagen van je haar aan de wortels te perforeren met een ‘bekjestang’,” tipt Reed. Of gebruik een warme brushborstel waarmee je jouw haar bovenaan een beetje bol kan zetten. De Airwrap van Dyson (€ 499) heeft zowat alle tools die je nodig hebt.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5 6
bekijk op één pagina