Zowel wat je eet als wat je smeert, zijn énorm belangrijk voor de conditie van je huid. Als het op dat laatste aankomt, zijn er heel wat goeie lanceringen (maar ook ouwe bekenden) en tips die er echt toe doen. Wij presenteren ze je op een blaadje:

 

10 dagelijkse verzorgingstips

Deze tien skincare stappen zorgen voor een mooie huid en mag je dagelijks in je verzorgingsroutine verwerken. Het lijkt veel, maar eens je deze routine onder de knie hebt, hoeft het niet langer dan een half uurtje te duren (inclusief scrubben onder de douche, exclusief water drinken: doe je immers heel de dag door, toch? 😉).

1. Drink ‘s ochtends collageen

Collageen poeder van Biovea
€ 19,95 – Koop het hier

Collageen is een belangrijke proteïne voor je huid. Het geeft je huid een mooie gloed maar maakt ook je haar, je nagels, botten, ligamenten en pezen sterker. Doe een lepeltje collageen poeder van Biovea (€ 19,95) in je koffie of fruitsap ‘s ochtends.

2. Gebruik eens een droge borstel

Check voor deze even of hij niet te hard is voor je huid, zo nee: doe regelmatig. Een droge borstel is een prima manier om je volledige lichaam te exfoliëren, de doorbloeding te verbeteren, cellulite te verminderen én ingegroeide haartjes te voorkomen. Deze van Espa bevat haartjes van Mexicaanse cactussen (€ 24).

3. Scrub je lichaam regelmatig

Terwijl we één of twee keer per week ons gezicht exfoliëren met een peeling, vergeten we vaak dat ook ons lichaam er baat bij heeft. De textuur van je huid kan er flink op vooruitgaan als je regelmatig een milde scrub gebruikt. Tip: scrub steeds vòòr je jouw benen gaat scheren. De dode huidcellen rond je haarzakjes worden hiermee verwijderd waardoor je effectiever zal ontharen. Deze scrub van & Other Stories (€ 12) heeft een subtiele zomerse geur van kokos en ananas.

4. Investeer in een goeie oogcrème

De huid rondom je ogen is het meest delicate laagje van je gezicht. Het zal dan ook de eerste plek zijn waar rimpeltjes en tekenen van vermoeidheid (als wallen en donkere kringen) opduiken. Net daarom verdient deze zone extra verzorging en met de nieuwe Lift Intégral oogcrème van Lierac (€ 44,90) kom je al een eindje. Tip: smeer na je reiniging eerst je oogscrème zodat de ingrediënten op die plek goed kunnen inwerken.

5. Kies een serum met hyaluronzuur

Je lichaam bevat zelf al heel wat hyaluronzuur maar naarmate je ouder wordt, zal deze automatische hydraterende moisturizer afnemen, waardoor een serum met hyaluron het tekort kan opvangen. Dit PhysioLift Serum van Avène (€ 34,50) is heel mild voor de huid.

6. Vitamine C doet goed

De inname van vitamines is belangrijk maar ook in je crèmes maken vitamines het verschil. Vitamine C serums zijn goed voor een éclat, verminderen pigmentvlekjes en verbeteren de textuur van je huid. Als er één booster op de markt is die boordevol vitamine C zit, is het deze van Clinique (€ 80). Gebruik hem zo op je huid of meng een paar druppels in je dag- of nachtcrème.

7. Masseer je gezicht correct

Het is best normaal dat je jouw gezicht van boven naar onder reinigt, het is een soort gewoonte die heel logisch lijkt. Toch kan je beter upside-down reinigen en smeren – net zoals bij cellulitecrèmes – want dat heeft een goed effect op je bloedcirculatie. Zwaartekracht trekt je huid immers al naar beneden, waardoor rimpeltjes opduiken. Naar boven masseren, maakt dus écht verschil.

8. Bescherm altijd met SPF

Een goeie zonnebeschermer is essentieel, zowel in de zomer, winter en op zonnige én regenachtige dagen. Elke dag dus. Doe het met een zonnecrème, moisturizer met SPF of mist met zonnefactor, zoals deze Bioderma Hydrabio Eau de Soin SPF 30 (€ 13,57) die sinds twee jaar op de markt is. Hij is ontwikkeld voor de gevoelige en droge huid, is volledig parfumvrij en werkt bovendien hydraterend.

9. Drink voldoende water

Je hebt het al vaak genoeg gehoord, maar het is nooit slecht deze nòg eens te herhalen: drink water. Schaf jezelf een coole drinkbus aan, zoals deze duurzame drinkfles van Dopper (€ 17,40), om het proces wat te vergemakkelijken.

10. In je nachtcrème zit best wat retinol

Retinol heeft énorm veel voordelen. Het stimuleert de productie van collageen (waardoor rimpels en puistjes verminderen), het verwijdert pollutie, verzacht littekentjes, vernauwt poriën en werkt tegen pigmentvlekjes. Wel oppassen, want retinol kan soms uitdrogen en irriteren, dus begin best met een crème waarin retinol in kleine dosis is verwerkt, naast andere ingrediënten. Deze moisturizer voor ‘s avonds van Paula’s Choice (€ 62,00) bevat ceramiden, vitamine C en retinol en lijkt ons een prima eerste keuze.

Meer skincare-tips