Wie denkt dat celebs vandaag veel met hun uiterlijk bezig zijn, kijkt best eens in het beautydagboek van voormalige sterren. Van DIY technieken tot do not try this at home. Dit zijn de best bewaarde beautygeheimen uit Hollywood‘s golden age.

Benieuwd wat er in de beautycase van modegoeroe Karl Lagerfeld zit? Ontdek hier welke producten hij dagelijks met zich meeneemt.

10 beautygeheimen uit Hollywood

Marilyn Monroe

Om haar lippen voller te doen lijken, bracht haar make-up artiest 5 verschillende kleurtjes lippenstift en -gloss aan. Donkerrood kwam in de hoekjes, lichte tinten in het midden.

Elizabeth Taylor

Liz Taylor vond inspiratie bij Cleopatra. Beide dames schoren hun gezicht. Het verwijdert kleine babyhaartjes en dode huidcellen aan de oppervlakte waardoor je huid een mooie glow krijgt.

Audrey Hepburn

Het geheim achter Hepburn’s Bambi wimpers? Na het aanbrengen van mascara gebruikte ze een pinnetje om elke wimper van elkaar te scheiden. Zo krijg je dus klontervrije wimpers.

Grace Kelly

Grace Kelly bewijst dat contouring niet nieuw is. De prinses van Monaco gebruikte blush om haar kaakbeen te accentueren, met een veegje net onder het jukbeen en een donkere tint op de wangen.

Marlene Dietrich

Deze Duits-Amerikaanse liet haar kiezen verwijderen om haar jukbeenderen in de verf te zetten én gebruikte medische tape voor een tijdelijke facelift. Euhm vooruitstrevend, Marlene…

Rita Hayworth

Haar golvende rode manen waren haar signature. Deze hield ze tip-top door olie aan te brengen na elke wasbeurt, haar haren in een doek te wikkelen en het te laten intrekken voor 15 minuten. Daarna spoelde ze het uit met heet water en citroensap. Voila!

Ingrid Bergman

Ingrid Bergman droeg enkel veel make-up als het moest voor een personage. Wat ze wél deed was een centimeter van haar haarlijn afscheren zodat haar voorhoofd groter leek.

Sophia Loren

Loren volgde een Mediterraans dieet, wat wil zeggen dat ze àltijd een fles olijfolie bij de hand had. Ze hield haar huid zacht door te baden in warm water met een paar druppels olie.

Gloria Grahame

Gloria vond haar onderlip te dun en dus stopte ze watjes en doekjes tussen haar lip en tanden voor een vollere look. Alsof kusscènes nog niet awkward genoeg waren…

Bette Davis

Davis hield haar ogen stralend dankzij komkommers en gebruikte vaseline om donkere kringen te vermijden. Nice tip, Bette!

Meer luxe vind je in onze Feeling Gold. Vanaf 18 januari 2017 verkrijgbaar.

Nuttige weetjes over schoonheid

Daarom heb je in de winter zo’n last van droge lippen
Waarom vrouwen sneller rimpels krijgen dan mannen
Getest: dit product vermindert zichtbaar schade bij het blonderen