Home Beauty 3 tips van de parfumdokter om je favoriete geur langer te laten...

3 tips van de parfumdokter om je favoriete geur langer te laten ruiken

3 tips van de parfumdokter om je favoriete geur langer te laten ruiken

Een parfum vinden dat bij je past is vaak al een helse zoektocht. Komt daar nog bij dat je ‘m liefst zo lang mogelijk wilt laten ruiken. Feeling beauty-redactrice en parfumdokter Sofie Albrecht is krak in het vak en geeft ons 3 ultieme tips voor een lekker lange geur.

Sofie Albrecht was enkele weken geleden te gast in ‘Voor hetzelfde geld’. Bekijk hier het fragment en kom te weten waarom je meer betaalt voor een eau de parfum dan voor een eau de toilette.

1. Hoge concentratie

Koop je favoriete geur in een hogere concentratie. Een eau de parfum of extraît de parfum is duurder dan de eau de toilette, maar blijft langer én heeft vaak een meer verfijnde geur. Dit is wel afhankelijk van het type geur, want frisse citruscolognes vervliegen sneller dan Oosterse of houtparfums.

2. Lokken en textiel

Wanneer je vindt dat je parfum te snel vervliegt, verstuif hem dan op een sjaal of je haar. Textiel en haar houden zeer goed geur vast.

3. Hydrateer!

Parfum houdt minder goed op een droge huid. Hydrateer daarom je huid met een geurloze bodylotion want dat legt een basis waarop de geur langer houdt. Of nog beter: gebruik de lichaamscrème uit de badlijn van je favoriete geur.

Meer over parfums

Exclusieve blik achter de schermen van parfumhuis Louis Vuitton
Het perfecte parfum voor elk type man
De favoriete parfums van Sepideh Sedaghatnia