Hoewel heel wat dermatologen zweren dat chocolade en vettig eten écht absoluut geen effect heeft op je onzuiverheden, zijn er toch een aantal voedingsmiddelen die puistjes in de hand werken. Hoe hard je ook smeert: het zit tòch ook vanbinnen ;-).

3 x voeding die puistjes uitlokt

De New Yorkse dermatoloog Dr. Bobby Buka zei aan byrdie.com dat je deze drie voedingsmiddelen best vermijdt als je regelmatig last hebt van puistjes.

1. Magere melk

Magere melk bevat groeihormonen van runderen die vetoplosbaar zijn. Maar omdat er geen vet in magere melk zit, lossen die hormonen niet op. Ze blijven dus in je lichaam, wat kan leiden tot puistjes.

2. Bananen

Bananen zijn gezond, maar als een egale huid first priority is, schrap je ze maar beter van je menu. Er zitten veel natuurlijke suikers in, zoals glucose en fructose, en daardoor is de kans groot dat puistjes snel de kop opsteken. Uit je smoothie laten dus!

3. Lattes met een smaakje

Yum, niets heerlijker dan een caramel macchiato in de winter of een frappuccino die je in vakantie mood brengt. Lekker, inderdaad, maar daar denkt je huid anders over. Niet enkel de melk maar ook de suikers en cafeïne triggeren oneffenheden. Er geldt één regel: als het naar een dessertje smaakt, doe het NIET.

Laagglycemische voedingsmiddelen als pompelmoes, pruimen en hummus zijn wél een goed idee. Die koolhydraten worden trager in de darm verteerd en dus minder snel als glucose in het bloed opgenomen. En over die chocolade? Daar laat Dr. Buka het volgende over weten: “There is no link between acne and chocolate. It was totally disproven in a small blind trial back in 2008 and again in later trials.”

Meer remedies tegen onzuiverheden

SOURCE: byrdie.com