https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Beauty 4 tips voor een stralende huid na de zomer

4 tips voor een stralende huid na de zomer

4 tips voor een stralende huid na de zomer

Je zit misschien nog in de ontkenningsfase, logisch wij ook, maar de zomer loopt nu echt wel op z’n einde. Slecht nieuws? Nee hoor, want nu kan je huid eindelijk met vakantie!

 

Een zongebruinde huid ziet er prachtig uit, maar don’t forget: de zon richt ook veel schade aan en werkt huidveroudering in de hand. Daarom is de nazomer een ideale rustperiode voor je huid, als je deze vier verzorgingstips opvolgt tenminste!

1. Blijven smeren

Zon en zee hebben je huid uitgedroogd. Omdat je huid veel vocht verloren is, is het belangrijk ze opnieuw te hydrateren. Als je voor een crème met vitamine A kiest, heb je er meteen een anti-aging effect bij. Het antioxidant maakt de huid minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en remt bovendien het verouderingsproces. ‘s Avonds kies je best voor een crème op basis van vitamine C.

2. UV-filter on top

We vergeten vaak ook na de vakantie onze huid te beschermen tegen de zon. Dat is belangrijk, want we worden elke dag opnieuw aan zonlicht blootgesteld! Daarom kies je best voor een crème met SPF. Wij raden Resveratrol Lift van Caudalie aan. Getest en goedgekeurd op de redactie!

3. Scrub regelmatig

Ongeveer één keer per week is voldoende. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor je huid weer glad en schoon wordt. Hierdoor kunnen de verzorgende crèmes beter hun werk doen.

4. Gezonde levensstijl

Zomer voorbij: tijd voor discipline! Het is belangrijk om voldoende te slapen omdat je huid zich elke nacht vernieuwt. Let ook terug op je voeding. Fruit, groenten en noten staan vanaf nu weer elke dag op je menu. Door de vele vitaminen, mineralen en goede vetten helpen ze je huid na de zomer weer te herstellen. Good luck!

Weetjes en tips over je huid:

5 verrassende tips om je huid nog mooier te maken
Dit gebeurt er met je huid als je te lang in de zon zit
Bereid je huid voor op de winter