Home Beauty 5 kapsels om vet haar te verdoezelen

5 kapsels om vet haar te verdoezelen

5 kapsels om vet haar te verdoezelen

Lap! ’s Morgens kom je tot de conclusie dat je de dag ervoor toch beter je haar had gewassen, maar tijd en zin ontbrak. Wat nu gedaan? Dan maar zo de deur uit. Gelukkig bestaan er snelle kapsels en handige tips waarmee je jouw vettige lokken kan verdoezelen. Gouden tip: haal een droogshampoo in huis. Het poeder absorbeert de olie in je haar en geeft een matte en luchtige look aan jouw kapsel.

1. Beach waves

Een kenmerk van vet haar: het ligt plat op je hoofd. Door er nonchalante krullen in te zetten creëer je volume en valt het minder op. Een tip voor mensen met sluik haar: Je haar een dagje niet wassen heeft ook zo zijn voordelen: de textuur is vaster waardoor jouw krullen beter blijven zitten.

Beachwaves
Bron: Pinterest

2. De losse vlecht

Ook dit is een prima manier om je vette haar te verdoezelen. Doe wat volumepoeder of droogshampoo op je haar vooraleer je start met invlechten. We zeggen uitdrukkelijk de ‘losse’ vlecht want als je hem te strak maakt, lijkt je haar nog vettiger. Probeer zeker eens de boho-vlecht uit.

Losse vlecht
Bron: Pinterest

3. Hoedje op

Ben je niet zo bedreven in het invlechten en opsteken van jouw haar? Dan is de fedora hoed jouw redder in nood. Hij verbergt jouw vette haarlokken én ziet er klassevol uit. Win-win als je het ons vraagt!

Fedora
Bron: Pinterest

4. Do the dot

De dot, nog zo’n geniale manier om een vette haardos te camoufleren. Door een hoge dot te maken, verberg je voor een groot deel je hoofdhuid waardoor je vette haar minder opvalt. Toupeer de lokken voor een volumineuzer effect. 

Hoge dot
Bron: Pinterest

5. De slick-back paardenstaart

Bij deze haartrend is vet haar bijna verplicht. Slick back betekent letterlijk: glad naar achteren. Normaalgezien maak je je haar vettig of nat met een gel of serum, maar deze keer werkt vet haar prima. Je kamt je haar naar achter en bind het samen in een strakke paardenstaart. Ziezo, je bent good to go!

Sleek ponytail
Bron: Pinterest

 

Lees ook: