Home Beauty 5 slimme tips and tricks tegen vettig haar

5 slimme tips and tricks tegen vettig haar

5 slimme tips and tricks tegen vettig haar

We kennen ze allemaal: bad hairdays waarop je haar een beetje vettig aanvoelt, maar je ‘s morgens geen tijd meer hebt om ze te wassen. Overkomt je dit wel vaker? Hieronder lees je 5 tips and tricks tegen vettig haar.

 

1. Gebruik de juiste shampoo en stylingproducten

Je shampoo heeft een enorme invloed op hoe je haar eruit ziet en daarom is het belangrijk om er een te kiezen die past bij je haar en bij je hoofdhuid. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dat zou wel eens kunnen door de siliconen in shampoo. Hoewel ze voor een mooie glans in je haar zorgen, maken ze het ook waterafstotend waardoor je haar minder kan ademen en dus sneller vettig wordt. Kies dus voor een silicoonvrije shampoo.

 

2. Vermijd teveel wasbeurten

Je haar wassen is de beste remedie tegen vettig haar, maar je haar te vaak wassen is ook niet goed. Vooral wie broos of dun haar heeft of wie last heeft van een droge hoofdhuid kan beter minderen met het wassen. Let er ook op dat het water niet te warm is, ga voor lauw tot koud water. Warm water masseert de hoofdhuid waardoor je haar sneller vettig zal worden, maar het doet je hoofdhuid ook uitdrogen met vettig haar en schilfertjes tot gevolg.

 

3. Je bent wat je eet

Het is moeilijk om te zeggen welke voeding precies slecht is voor je haar. Wat we wel kunnen aanraden is veel water te drinken zodat eventuele afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Zo vermijd je ook dat je hoofdhuid overtollig gaat zweten en je haar sneller vettig wordt.

 

4. Blijf bij die coupe

Probeer niet de hele dag met je handen in je haar te zitten want ook daar worden ze vettig van. Kies ‘s morgens voor een goed zittend kapsel dat je doorheen de dag niet meer hoeft te veranderen en gebruik bij voorkeur zo weinig mogelijk stylingproducten. Je zal merken dat je haar minder snel vettig wordt.

 

5. Go natural: natuurlijke middelen boven droogshampoo

Af en toe droogshampoo gebruiken als redder in nood kan geen kwaad, maar als het een gewoonte wordt wel. Ga liever voor natuurlijke producten zoals citroensap of azijn. Wrijf je haar droog met een ruwe handdoek en spoel ze na het wassen af met een beetje citroensap of een scheutje azijn. Deze middeltjes zijn goedkoper en minder agressief voor je haar.

 

Valt je haar na een wasbeurt nog niet goed, dan is misschien tijd voor een nieuw kapsel dat perfect bij jouw gezichtsvorm past.