Home Beauty 5 tips om je huid ook in de winter te laten stralen

5 tips om je huid ook in de winter te laten stralen

5 tips om je huid ook in de winter te laten stralen

De winter is niet meteen het favoriete seizoen van onze huid. Droge huid, gebrek aan glow, velletjes en roodheid zijn vaak het resultaat van de koude buitenlucht en de droge, warme lucht in huis. Ook je foundation gaat er niet meteen beter uitzien wanneer je huid droog is. Wij verzamelden de beste tips om je huid tijdens de winter extra te verzorgen en je foundation makkelijker te kunnen aanbrengen.

1. Doe je dagcrème op voor je in de douche gaat

Een warme douche nemen is nooit echt goed voor je huid, door het hete water droogt je huid nog meer uit en gaat ze trekkerig aanvoelen. Was dus je gezicht al voor je in de douche gaat en breng je dagcrème alvast aan. Deze 5 fouten vermijd je trouwens beter ook in de douche. 

2. Gebruik een hydraterende toner voor je foundation

Een hydraterende toner helpt om droge velletjes van je huid te verwijderen en geeft een egaler effect wanneer je erna foundation aanbrengt. Vergeet natuurlijk niet voldoende water te drinken, bekijk hier onze tips om meer te drinken.

3. Gebruik voldoende dagcrème

Gebruik elke ochtend een dagcrème. Blijven er nog droge plekjes over rond je neus of op je voorhoofd? Smeer dan een tweede laagje (eventueel rijkere dagcrème) op deze zones, laat even intrekken en verwijder erna de overschot met een tissue. Bekijk hier onze favoriete crèmes voor de winter.

4. Onderschat een goede primer niet

Een hydraterende primer zorgt er niet enkel voor dat je foundation er beter uitziet in de winter, maar het houdt je foundation ook langer mooi. Win-win. 

5. Gebruikt een vloeibare foundation in plaats van een poeder

Vloeibare foundation gaat minder snel de droge plekken in je gezicht accenturen, ga dus op zoek naar een hydraterende foundation die de natuurlijk glow van je huid in de kijker zet. Afpoederen is normaal niet nodig, kan je er toch niet zonder? Poeder dan enkel lichtjes je T-zone.

 

Lees ook:

Deze fouten vermijd je beter in de douche 

Onze tips om meer water te drinken

De crème de la crème voor de winter