Home Beauty 5 tips om rimpels op je handen te voorkomen

5 tips om rimpels op je handen te voorkomen

5 tips om rimpels op je handen te voorkomen

We smeren dagelijks crèmes op ons gezicht om rimpeltjes te voorkomen. Maar onze handen worden al eens vergeten. Toch is het belangrijk ze goed te verzorgen, geloof ons maar, later ga je ons dankbaar zijn. Een handcrème spreekt voor zich, maar ook deze 5 tips helpen.

Handen kunnen je leeftijd verraden, verzorg ze daarom goed. Dagelijkse gewoonten kunnen rimpels veroorzaken. Houd rekening met deze 5 tips.

1. Kies de juiste zeep

Kies voor een pH-neutrale zeep wanneer je je handen wast. Die zorgt dat je huid minder snel gaat uitdrogen. Moet je vaker dan gemiddeld je handen wassen, bijvoorbeeld door je werk, smeer dan een handcrème.

2. Gebruik handschoenen

De afwas is niet alleen een vervelend karwei, het is ook niet zo goed voor de huid van je handen. Draag daarom altijd rubberen handschoenen als je poetst of afwast. Je kunt natuurlijk ook altijd vragen aan je partner om deze taakjes over te nemen, alles voor mooie handen. 😉

Lees ook: Zo voorkom je droge handen

3. Smeren, smeren, smeren

Dat je je huid goed moet beschermen tegen zonnestralen weet je natuurlijk. Maar vaak vergeten we onze handen. Niet meer doen. Ben je vaak op de baan? Vergeet dan zeker je handen niet in te smeren, de zon die door het raam van de auto schijnt is niet goed voor je huid.

4. Zuinig met die handgel

Toegegeven, wij hebben het ook graag in onze handtas: een flesje handgel. Maar eigenlijk beperk je het gebruik best. De gel bestaat namelijk vooral uit alcohol, en dat maakt dan wel dat bacteriën verdwijnen, het zorgt ook dat je huid vocht verliest en daardoor droog en rimpelig kan worden. Perfect voor een festival of als je écht geen kraan in de buurt hebt. Maar anders zo weinig mogelijk gebruiken.

Bij deze 6 effectieve huidtips zweert de dermatoloog van celebrities

5. Lak je nagels zelf

Je nagels lakken zorgt natuurlijk niet dat je minder rimpels op je handen krijgt. Maar het is wel stukken beter dan ze te laten doen door een schoonheidsspecialiste. De blauwe lamp met het UV-licht veroorzaken namelijk rimpels. Wil je de perfectie van een prof? Lees dan hier hoe je je nagels perfect lakt in 7 stappen.

Meer artikels voor een mooi en gezond lichaam