Home Beauty 5 tips om droge lokken te vermijden

5 tips om droge lokken te vermijden

5 tips om droge lokken te vermijden

De zomer is ons favoriete seizoen bij uitstek. Zalige zomeravonden, gezellige terrasjes en de zon op onze snoet. Maar die zon zorgt, in combinatie met chloor en zeewater, voor droge lokken.

Je kan je lokken gelukkig beschermen tegen al deze slechte invloeden van buitenaf. Dit zijn 5 tips om je haar gezond te houden tijdens de zomer.

1. Bescherm je haar preventief

Een goed begin is het halve werk. En daarom is het aan te raden je haar preventief te beschermen voor je gaat (zonne)baden. Een speciale zonnespray met uv-bescherming legt een dun laagje over je haar zodat het beter bestand is tegen zonnestralen, zout en chloor. Ook een hoofddeksel helpt je je haar te beschermen tegen de zon wanneer je een dagje aan het strand of zwembad gepland hebt. Net zoals je je haar beschermt, bescherm je uiteraard je lichaam met een goede zonnecrème. Maar doe je dat wel goed? Ontdek hier 5 fouten die je zeker niet mag maken in de zon.

2. Spoel je haar uit na een duik

Als je tijdens je vakantie een duik in de zee of het zwembad hebt genomen, spoel dan je haren erna onmiddellijk uit met zoet water zodat alle zout-, zand- en chloorresten verwijderd worden.

3. Gebruik conditioner en een haarmasker

Je haar krijgt het tijdens de zomermaanden zo hard te verduren dat het z’n glans kan verliezen. Vergeet daarom zeker geen conditioner te gebruiken. Conditioner laat het haar glanzen en helpt het haar om een goede vochtbalans te creëren. Als je haar echt heel beschadigd is, kan je met een haarmasker proberen de schade te herstellen. Ben jij nog op zoek naar een goed product om je haar in topvorm te houden? Hier geven we jou de 6 beste producten voor gezond haar.

4. Eindig met koud water

Eindig een wasbeurt altijd met koud water. Op die manier sluiten de schubben van je haar en gaat het mooi glanzen.

5. Beperk het gebruik van haardrogers en stijl- en krultangen

De zomer beschadigt je haar al genoeg. Laat stylingsapparaten zoals haardrogers, stijl- en krultangen dus zoveel mogelijk achterwege, want zoals je weet zijn deze apparaten helemaal niet lief voor je haar. Wil je ze toch graag gebruiken? Ontdek dan hier hoe je je haar kunt beschermen.

Lees ook:

SOURCE: Mens en gezondheid