Hydrateren is niet alleen goed voor je huid, het kan ook een héérlijk me-time momentje zijn. Neem tijd voor een masker, masseer je gezicht met vochtinbrengende crème… kortom, relax! Maar welke producten hebben nu écht resultaat? Onze redactrices knows best!

Heb je onze favoriete foundations voor een droge huid al ontdekt? Bekijk hier de keuze van onze redactie en vind een teint die perfect bij je past.

1. Exfoliëren moet je leren

Een goede basis is key. Daarom is het belangrijk om 1 à 2 keer per week eens grondig te peelen. Een peeling met exfoliërende zuren, zoals de exfoliating body scrub van Kiehl’s (€16), trekt de dode huidcellen van je hoornlaag los zodat ze sneller kan hernieuwen. Hierdoor zullen je poriën niet verstoppen.

2. Reinig till you drop

Geen zin in uitgebreide reinigingsrituelen? Dan is micellair water jouw ding. Het maakt je huid in één stap schoon waardoor je verzorgingsproducten beter zullen doordringen. Reinig dus dagelijks zodat hydraterende crèmes beter hun werk doen. Die van Dior (€36) is luxueus maar formidabel.

3. Antioxidanten for the win

Antioxidanten zijn belangrijk, want deze vitamines verbeteren je huidelasticiteit, stimuleren je collageenproductie en verminderen zonneschade. Je vindt ze in heel wat fruitsoorten, zoals frambozen en aardbeien, maar ook in groenten als artisjok, broccoli en tomaat. Daarnaast zijn er speciale crèmes met antioxidanten zoals de dagcrème van Estée Lauder (€60).

4. Time to hydrate!

Hydrateren doe je het best met een serum of masker. Ze geven je huid een vochtboost waardoor de waterbalans meteen herstelt. Het serum van Rituals (€28,50) werkt top en is bovendien betaalbaar. Wie een gemengde huid heeft, kan beter verschillende maskers mixen, al naargelang de verschillende zones van je gezicht. Getest en goedgekeurd door onze beautyreactrice!

5. Vergeet je lichaam niet

Veel vrouwen hydrateren enkel hun gezicht, maar ook je hals en de rest van je lichaam heeft water nodig! Smeer daarom verder dan je kin en kies voor een rijke lichaamsolie of bodycrème om heel je huid mee te verzorgen. Die van Jo Malone (€60) is top en ruikt bovendien heerlijk naar Dark Amber en Ginger Lily. Zalig om te hebben of een vriendin mee te verwennen met kerst.

De favorieten van de redactie

Exfoliating body scrub

Kiehl’s
€16 – Bekijk het hier

Micellair reinigingswater

Dior
€36 – Bekijk het hier

Dagcrème met antioxidanten

Estée Lauder
€60 – Bekijk het hier

Hydraterend serum

Rituals
€28,50 – Bekijk het hier

Verzorgende lichaamsolie

Jo Malone
€60 – Bekijk het hier

Meer beauty hacks

Tips om droge lippen tijdens de winter te voorkomen
Het geheim van Tiany Kiriloff tegen een doffe huid
Getest: dit product vermindert zichtbaar schade bij het blonderen