Er zijn twee soorten vrouwen: zij die er altijd perfect opgemaakt uitzien – zelfs na een helse werkdag – en zij die twee stappen de deur uitzijn en er al meteen bijlopen als een losgeslagen panda. Ooit afgevraagd hoe die eerste groep er steeds zo flawless uitziet? Wel, deze 6 dingen zorgen ervoor dat je make-up heel de dag (én nacht) blijft, zodat je eindelijk one of those girls wordt.

In 6 stappen naar make-up die blijft

Af en toe exfoliëren

Als je jouw huid regelmatig exfolieert, zal je een gezonde basis creëren voor je make-up. Af en toe je dode huidcellen verwijderen, zorgt ervoor dat je make-up langer op je gezicht blijft. De milde Oxygen Peel (€ 29,90) van Laboratoires Filorga bezorgt je bovendien een goede hydratatie door middel van hyaluronzuur én boost het zuurstofgehalte in de cellen. Heb je geen droge of gevoelige huid? Dan mag je gerust gaan voor deze iets stevigere exfoliant (€ 34) van Paula’s ChoiceOntdek hier wat BHA doet voor je huid.

Smeer al-tijd een primer

Primer is, na het verzorgen van je gezicht, de tweede stap bij het aanbrengen van make-up. Het zorgt voor een mooier kleurtje, een egalere basis én een long-lasting look. Deze van Filorga (€ 40,50) is zowel huidverzorging als make-up. Of het nu de laatste stap is in uw huidverzorgingsroutine of de eerste stap voor een fantastische make-up, dit product strijkt je huidtextuur en oneffenheden glad. Het kan zelfs in de loop van de dag opnieuw worden aangebracht over de make-up heen voor een directe touch-up.

Als het nodig is, breng dan NOG meer primer aan

Als je olie-achtige oogleden hebt of een glimmende neus, doe je er goed aan daar nog een tweede laagje primer aan te brengen. Kies in dit geval voor deze waterproof oogschaduwprimer van NYX (€ 6,95) en breng ook op je lippen wat primer om te voorkomen dat je zoenmond uitloopt.

Bake je make-up

Na je highlighter of concealer flink wat transparant poeder aanbrengen onder je ogen, jukbeenderen en kin zorgt ervoor dat je make-up langer blijft. Vooral als je een vette en glimmende huid hebt, is dit matifiërend en perfectionerend los poeder van Dior (€ 50,83) een goeie om je gezicht mooi mat te houden. Laat deze dikke laag poeder liggen tot de volgende stap…

Gebruik een setting spray

Na het aanbrengen van je transparante poeder, is het de bedoeling dat je een sponsje of blender besprenkelt met bijvoorbeeld deze setting spray van M·A·C, nu met zomers lavendelgeurtje (€ 20)! Dip de spons op je ‘gebakete’ zones om het los poeder mooi de blenden met de highlighter of concealer die je eronder aanbracht. Gebruik een make-up borstel om overschotjes weg te vegen.

Regelmatig retoucheren

Een retouch hoeft niet lang te duren als je weet welke spullen er altijd in je handtas moeten zitten. Dat zijn: lipstick, blotting papers om je olie-achtige huid af te deppen die van Clarins (€ 45) bevatten meteen ook een transparant poeder – én een Eye Makeup Remover Stick van Clinique (€ 23) om panda-ogen te doen verdwijnen, als het toch misgaat.

Beautygeheimen van celebs