Of je nu 16, 36 of 66 bent: grijze haren kunnen op élke leeftijd opduiken. Je kan ertegen vechten, maar eigenlijk is de beste manier om ermee om te gaan ze gewoon aanvaarden. Hoe dan? Door deze 6 voordelen van grijs haar even in je oren te knopen.

Verzilver je grijze lokken

Hoewel vrouwen met grijs haar nog steeds tegen het schoonheidsideaal opboksen, zijn zilveren manen op én top trendy. Dat niet alleen, er zijn een heleboel redenen om je grijze haren te omarmen. Boegbeeld van de ‘grijze-vrouwen-gemeenschap’ is Sarah Harris,  moderedacteur bij de Britse Vogue. Ze is op haar 37ste al volledig grijs en bestempelt haar coupe zelf als “eerlijk en rebels”. Geen haar op haar hoofd dat eraan denkt naar de verfkwast te grijpen, en dat is nu precies ook wat we jou willen aanleren…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

1. Alle celebs willen het

Op de rode loper paradeerden Lady Gaga en Kylie Jenner de laatste jaren al met een ‘granny chic’ coupeje, maar ook de natuurlijke variant wordt steeds vaker omarmd door influencers (denk Sarah Harris). Kortom, het is écht HIP.

2. Emoji’s hebben het ook

Bij de laatste nieuwe emoji’s werd er naast een mannetje en vrouwtje zònder haar en met rood haar, ook eentje met grijze lokken toegevoegd. I mean…

3. Het is goed voor de planeet

We zijn ons steeds meer bewust van alles wat synthetisch is én slecht voor het milieu. We recycleren, eten vegan, dus waarom zouden we er dan voor kiezen onze lokken te kleuren met een chemisch product? Zelfs al kleur je met een milieuvriendelijk busje, je moet het zowat maandelijks opnieuw doen wat heel wat waste veroorzaakt.

4. Kleuren is duur

Een verfbeurt kost al snel 100 euro bij de kapper maar ook een DIY-sessie kost veel geld én tijd. Als je jouw grijze haren gewoon omarmt, hoef je enkel een goeie zilvershampoo in huis te halen die je lokken elke dag boost.

5. Je wordt plots (nog) stijlvoller

Een goed gekapt grijs kapsel toont bovendien héél chique. Zilveren lokken staan prachtig bij een all black outfit, maar evengoed bij een witte blouse, blauwe tinten en wat dacht je van een paarse lipstick dit najaar? Om nog maar van felrood te zwijgen…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6. Grijs maakt je wijs

En omdat we het cliché der clichés niet mogen vergeten: gray is powerful. Zou je Meryl Streep in The Devil Wears Prada even serieus nemen zonder haar besneeuwde kapsel? Heel wat vrouwen zouden op de werkvloer meer gezag uitstralen eenmaal ze hun grijze lokken onthullen. Grey? For winter? Groundbreaking.

Meer over haar