Home Beauty 7 dagen, 7 verschillende kapsels
7 dagen, 7  verschillende kapsels

Sterren op de rode loper die elke dag met een ander hip kapsel uitpakken? Dat kun jij ook! En al zeker met onze tips

 

1. Maandag: stijlvolle pony

Op de show van de Resort Collectie van Stella McCartney in New York liepen de modellen over de catwalk met een simpele, lage paardenstaart. Heel verzorgd voor een werkdag, maar ook trendy.

Zo doe je het: spray wat volumespray op handdoekdroog, pas gewassen haar. Föhn je haar met een ronde borstel en warme lucht. Borstel je haar uit je gezicht naar achteren. Bind het met een elastiekje vast in een lage paardenstaart en spray er wat haarlak of glansspray over. Ga eventueel nog even met een stijltang over je lokken om ze goed glad te maken.

Ponytail
Bron: Aveda

2. Dinsdag: beach waves

Redken’s Global Styling Director Guido gaf de modellen voor de VERSUS SS-show een sexy beach look. Een heel natuurlijke look, die je bijna vanzelf krijgt als je geslapen hebt.

Zo doe je het: begin met natuurlijke gedroogd haar en maak een slordige middenscheiding. Spray flink wat textuurspray over je haar om het meer volume te geven. Maak met je vingers krullen en knijp je haar wat in vorm. Als je echt geen krullen hebt, kun je een krultang gebruiken. Maar doe dat pas onder je oren en doe het zo nonchalant mogelijk.

Beach waves
Bron: Lucas Flores Piran for Redken

3. Woensdag: fris knotje

Een prima look voor als je de wasbeurt nog één dag wilt uitstellen. Kapper Frank Rizzieri voor Aveda: “Het knotje moet er niet te perfect uitzien, laat ook een paar spontane plukjes loshangen.”

Zo doe je het: kam je haar goed door en gebruik eventueel volumespray als je heel fijn haar hebt zodat je meer grip krijgt. Maak een lage paardenstaart net boven je nek en zet die vast met een elastiekje. Neem twee lokken en rol ze stevig op. Rol alle lokken op en draai ze in een knot. Spray wat haarlak om te fixeren, maar maak met je vingers eerst wat plukjes los.

Fris knotje
Bron: Aveda, SS collectie 2015 Novis

4. Donderdag: laat maar krullen

Gezegend met natuurlijke krullen? Dan is dit jouw kapsel! Krullen zijn helemaal hip deze zomer, geef ze dus alle vrijheid.

Zo doe je het: de styling van je krullen begint al tijdens het wassen. Gebruik een milde shampoo zonder verzwarende siliconen of sulfaten. Een no-poo of co-wash (in de BeCurly-lijn van Aveda) is prima. Ze bevatten geen sulfaten en schuimen nauwelijks, maar zorgen er wel voor dat je krullen mooi gehydrateerd zijn. Laat je haar aan de lucht drogen en kam het niet meer zodra het droog is, zo haal je de krullen niet uit elkaar.

Krullen
Bron: Aveda

5. Vrijdag: slim vlechtwerk

Vlechten zijn ook deze zomer weer een hit! Vooral de romantische variant: rondom je hoofd, opzij of zelfs heel meisjesachtig met twee vlechtjes.

Zo doe je het: voor een vlecht met lange levensduur heeft je haar wat grip nodig. Vlecht je haar dus niet als het pas gewassen is. Je kunt ook wat textuurcrème over je lokken verdelen. Breng daarna je haar naar één kant van je hoofd en begin laag in je nek te vlechten. Maak de vlecht vast met een elastiekje.

Vlechtwerk
Bron: Redken

6. Zaterdag: coole wetlook

Gespot op zowat alle catwalks voor de zomer: de wetlook zag je bij Balmain, Carven, DKNY, Versace, Simone Rocha, Miu Miu… Handig als je na een dagje strand nog de stad in wilt.

Zo doe je het: verdeel wetlookgel over je haar en kam het glad naar achteren al dan niet met een zij- of middenscheiding. Je kunt het ook combineren met een lage paardenstaart of je kan de zijkantjes vaststeken.

Wetlook
Bron: Eva Green voor L’Oréal Professionel

7. Zondag: net-uit-bed

Op zondag mag het allemaal zo makkelijk mogelijk. Zit er nog wat stylingproduct van zaterdagnacht in je haar? Geen probleem. Het geeft je haar een nonchalante textuur. En dat next day-hair is net heel sexy!

Zo doe je het: eigenlijk hoef je helemaal niets te doen. Kijk hoe je haar valt ‘s morgens, verfris het eventueel met wat droogshampoo en ga er met je vingers door. Gebruik geen borstel, want dan wordt het te glad. Schud even los en klaar!

Net-uit-bed
Bron: Malika Haydon voor L’Oréal Professionnel

 

Lees ook: