Een statement panty is een geweldig extraatje voor je partyoutfit. Maar de echte kers op de taart is en blijft een feestelijk kapsel. Met welke coupes en accessoires je dit jaar scoort? We zetten de belangrijkste trends op een rij. Geen nood: een kapper komt er niet aan te pas.

7 x feestkapsels om te proberen

1. Parels en bling

Hoe je je haar precies draagt doet er dit eindejaar niet toe, als er maar een flinke dosis haaraccessoires aan te pas komen. Vooral schuifspelden met parels en klassieke spelden met kristallen, diamant of de andere nodige dosis bling doen het goed. Ook oldschool hair combs met een mooie print of een paar steentjes doen het goed.

2. Pony tail met elastieken

Een tweede coiffure die absoluut hot is voor de feestdagen is een hoge (of lage) paardenstaart waarvan de staart dan nog eens verdeeld is in meerdere golven door elastiekjes. Een klassieke middenmeet en het haar vandaaruit strak naar achteren getrokken doet het goed. Bijzonder simpel en toch héél elegant. Ideaal voor iedereen die niet zo DIY-handig is met haar.

3. Bob met angles

Ook voor mensen met kort haar zijn er opties om zelf aan de slag te gaan. Ga opnieuw voor een paar elegante spelden in je haar – ook parelmoer met een print of gouden clippers doen het dit eindejaar goed – en breng met een krulijzer een paar hoekige waves aan. Vooral onderaan zorgen voor een straigt-knik effect is helemaal in. Niet moeilijk en het ziet er meteen erg chic uit.

4. Klassieke clips en nonchalant vlechtwerk

Dit eindejaar mag het ook best een beetje ostentatief slordig zijn: een losse vlecht die ergens halverwege het achterhoofd begint en die losjes doorgetrokken wordt tot drie vierde van je haarlengte is helemaal in. Voor extra messy effect trek je de ingevlochten stukjes haar na het vlechten terug een beetje los.

Een zoutspray kan hier zorgen voor wat extra volume of textuur. Je nonchalante look wat feestelijk cachet meegeven, doe je door een contrasterend ultra-elegant accessoire toe te voegen, zoals een klassieke gouden clip-on of speld bijvoorbeeld.

5. Scrunchies en waves

Dat het dit jaar wel echt all about the accessoires is wat je coupe betreft, bewijst volgende look. Ook scrunchies in een rijkelijke stof – denk: organza of fluweel – doen het weer goed. Hoe je het nineties accessoire anno 2020 kan dragen: rond je low bun of gewoon in je nonchalant of strak naar achter getrokken paardenstaart.

Let wel: dat laatste werkt vooral bij vrouwen die geen al te lang haar hebben. Ook trending: vooraan een paar lokken zijdelings langs je gezicht laten vallen is hip. Alweer zo’n nineties trend die helemaal terug van weggeweest is.

6. XL pussycat bow

Pak je het toch liever iets klassieker aan? Dan kan je gaan voor een grote fluwelen strik: vooral donkergroen, navy blauw en zwart zijn in. Hoe je het bourgeois accessoire draagt? Een halve updo – zoals die van Véronique Leysen hieronder – is altijd een goed idee.

7. Klassiek: low knot

Tot slot, ook altijd een goed idee: ga voor de signature coupe van Caro Daur, een klassiek laag knotje in de hals. Super elegant en opnieuw niet veel werk. Leg je haar bij voorkeur in een klassieke middenmeet en trek het haar zo strak mogelijk naar achter. Werk af met een paar rode lippen, klassiek gouden hoop oorringen en elegante zijden jurk.

Meer over feestdagen en eindejaar: