Van je haren op de juiste manier vlechten tot stijltechnieken die je lokken wat meer va va voom geven. Deze 7 truckjes zorgen ervoor dat je kapsel er volumineus uitzien, zonder dat je er al teveel moeite voor moet doen. Fake it ’til you make it.

7 snelle volume-hacks

Conditioner op de puntjes

Conditioner is een belangrijk deel van je haarverzorgingsroutine, maar je moet wel oppassen als je ‘m aanbrengt. Zeker NIET doen: conditioner op je haarwortels smeren, want dat zal je lokken zwaar maken waardoor ze al snel slap en vettig lijken. Breng dus enkel wat verzorgende conditioner aan op de puntjes van je haar. De nieuwste van System Professional zorgt voor extra energie en beschermt de keratine.

System Professional – LuxeOil Keratin Conditioning Cream (€ 28,20 – in het salon)

Gebruik een volume-poeder

Als je een beetje volumizing poeder – niet hetzelfde als droogshampoo of texturizing spray – door je lokken masseert, zal je haar meteen wat voller ogen. Doe gerust wat op je haarwortels, het geeft een lift aan de kruin die heel de dag blijft. De Powder-in-Lotion van L’Oréal Professionel is een poeder in vloeibare vorm die je aanbrengt op vochtig haar of over je lokken verstuift na het krullen.

L’Oréal Professionel – Wild Stylers Powder-in-Lotion (€ 19,80 – in het salon)

Geen stijltangen meer

Als je jouw lokken plat maakt met een stijltang zal je haar er meteen dunner uitzien, vooral als je jouw eindjes recht naar onder stijlt. Om een sluike maar volumineuze look te creëren, droog je jouw haar het best met een grote ronde borstel. Lift je wortels wat naar boven en geef het einde van je lokken een kleine slag. Met de nieuwste Air Dryer van Remington blaas je jouw lokken in een mum van tijd in vorm. Je lokken liever stijlen zonder hitte? Dat kan op deze manier.

Remington – PRO Air Dryer (€ 30)

Experimenteer met haarmelk

Of je nu een haardroger gebruikt of je lokken laat drogen aan de lucht, de verzorgende Hairmilk van Nivea voegt volume en dichtheid toe aan je haar. Spray op droog of handdoekdroog haar en spoel niet uit. Je fijne lokken zullen er instant dikker uitzien én eenvoudiger ontwarren.

Nivea – Hairmilk verzorgende wonderspray (€ 5,99)

Leg er een krul in

Je haar van de wortel tot de tippen krullen, maakt het volumineuzer en dikker. Gebruik een krul- of stijltang met een diameter van 2,5 tot 5 cm en borstel nadien zachtjes uit. Wil je er zeker van zijn dat je krullen niet meteen uitzaken? Hou je dan aan deze 5 regeltjes.

BabyLiss – Digital Sensor Stijltang (vanaf november verkrijgbaar aan € 145)

Speel een beetje vals

Deeltjes waar je nauwelijks haar hebt, kan je camoufleren met verdikkende en gekleurde poeders. Kies er eentje in dezelfde kleur als je haar om meteen de illusie van dikkere en vollere lokken op te wekken.

Toppik – Hair Building Fibers (€ 21 voor 12g)

Vlecht je haar

Met de juiste hoeveelheid haarlak kan je makkelijke een vlecht maken die er super dik uitziet. Maak een vlechtje naar keuze, besprenkel het met de Fiber Flex Volume Spray en trek er enkele plukjes uit om meer volume te creëren.

Syoss – Flexible Volume Hairspray (€ 4,99 voor 400 ml, in de supermarkt)

De beste haarverzorging