Yay! Eindelijk een zon-, zee-, strandvakantie. Heerlijk zweten en zwemmen bij temperaturen van 30 graden én meer. Maar heb je al eens gedacht aan je make-up? Je wil toch die knappe barman verleiden of super sexy zijn voor je hubby die naast je ligt? Dankzij onze selectie waterproof mascara’s houdt geen enkele zwempartij je nog tegen.

7 x waterproof mascara’s

Diorshow Pump’N’Volume – Dior

In 2017 zorgde Dior voor een revolutie in mascara-land met de lancering van Diorshow Pump’N’Volume, omdat deze spectaculaire “squeezable” formule veel volume op de wimpers creëert. Dit jaar gaat Dior een stapje verder met deze waterproof variant.

Diorshow Pump’n’Volume (€ 36,84)

Total Temptation Mascara Waterproof – Maybelline

Total Temptation staat garant voor volle wimpers zonder klontertjes, dankzij het borsteltje met soepele haartjes dat elke wimper meeneemt en langer maakt. De formule werd verrijkt met kokosextract en is zo zacht en licht dat ze de wimpers niet verzwaart. Bovendien heeft-ie een lekker geurtje.

Total Temptation Mascara Waterproof (€ 14,99)

High Impact Mascara – Clinique

De naam zegt het zelf: deze mascara heeft een grote impact, ofte: geeft véél lengte en volume. Start aan de basis van de wimpers en beweeg het borsteltje zigzaggend naar boven, tot aan de wimperpuntjes. Tip: pomp de mascara-borstel niet in de houder – dit kan lucht toevoegen en de mascara uitdrogen. Volgens Alexandra Gutmann, beauty-experte bij Parfumeries Gutmann, de beste waterproof.

High Impact Mascara (€ 23,20) 

Paradise Extatic Waterproof Mascara – L’Oréal Paris

De formule met ricinusolie en het zachte borsteltje zijn mild voor de wimpers en geven ze extra volume en lengte. Je blik wordt intens zwart terwijl de mascara toch makkelijk te verwijderen is.

Paradise Extatic Waterproof Mascara (€ 14,99)

Dimensions de Chanel Nero Metallo – Chanel

Dit is een mascara die zich enkel richt op de essentie: lengte, krul, definitie, volume en verzorging. Het intuïtieve borsteltje en de romige textuur maken aanbrengen gemakkelijk. De samenstelling zorgt ervoor dat de mascara lang houdt en dankzij de waterafstotende stofjes is de mascara bestand tegen vocht, transpiratie en talg.

Dimensions de Chanel Nero Metallo (€ 35) 

Pure Color Envy Lash Multi Effects Mascara – Estée Lauder

De formule van deze mascara kan makkelijk in laagjes worden aangebracht dankzij het tweezijdige borsteltje. Voor maximaal volume gebruik je het uiteinde met nylon vezelhaartjes om de wimpers te liften. Voor lange, perfect gescheiden wimpers neem je dan weer het siliconen uiteinde.

Pure Color Envy Lash Multi Effects Mascara (€ 29,80)

Pure Last Lenghtening mascara – Jane Iredale

De Jane Iredale PureLash Lengthening mascara is niet officieel waterproof maar loopt toch niet uit als-ie nat wordt. Volgens Miriam Rouw van Fin du Jour – waar deze mascara verkocht wordt – werkt hij net zo goed als waterproof én is hij super gezond voor je wimpers.

Jane Iredale PureLash Lengthening mascara (€ 27)

Openingsbeeld: For Love & Lemons

Beauties voor in je koffer