Tropische temperaturen staan gelijk aan luchtige jurkjes en zomerse beachbars met heerlijke cocktails. Mààr soms vergeten we dat transpiratie en kleverig zand net zo goed tot deze checklist behoren. Om er nog steeds fris en stralend uit te zien, hebben we negen (soms ietwat vreemde) tips voor jullie.

1. Babypoeder

Een dagje strand op de planning? Voorzie je strandtas dan van wat babypoeder. Niets vervelender dan zand dat aan je benen en voeten blijft kleven. Strooi er dus snel wat babypoeder over want het vocht op je huid wordt zo meteen geabsorbeerd en zo kan jij simpelweg het zand van je lichaam vegen.

2. Baking soda

Ben jij ook zo’n klungel als het op zelfbruiners aankomt? Het resultaat klinkt telkens veelbelovend, maar met die oranje vlekken val je meteen door de mand. Toch is er geen reden tot paniek want dankzij een mix van baking soda en wat water kan jij je vlekjes snel verwijderen.

3. Deodorant

Bij temperaturen rond de dertig graden is een haardroger écht geen lachertje! Zweet jij ook continu in je nek terwijl je je haar föhnt? Voorkom dit kwaaltje door gewoon wat deodorant in je nek te spuiten.

4. Droogshampoo

Zweterige nachten kunnen erg vervelend zijn, zeker voor je kapsel. Spray daarom ’s avonds wat droogshampoo in je haar zodat olie en transpiratievocht meteen geabsorbeerd worden en jij met een fantastisch kapsel de dag kan starten.

5. Koelkast

Jezelf de ideale manicure geven bij tropische temperaturen gaat vaak gepaard met stroperige nagellak of vervelende luchtbelletjes. Bewaar je nagellak dus in de koelkast zodat jij eenvoudig aan de slag kan.

6. Citroensap

Vervelende gele vlekken op je witte kleding? Besprenkel je dierbare kledingstukken dan even met wat citroensap voor je ze in de wasmachine stopt. Dit haalt de vlekken er gegarandeerd uit.

7. After sun

Ben jij wat plekjes vergeten in te smeren en zie je er nu als een rode kreeft uit? Vries dan wat after sun of aloe vera gel in met behulp van een ijsblokjesvorm. Je krijgt een instant verkoelend én verzorgend effect.

8. Olie

Je scheermesje is tijdens de zomer niet weg te denken uit je beautykast. Toch zorgen roestige scheermesje vaak voor irritante scheerwondjes met infecties tot gevolg. Wil jij de levensduur van je mesjes verlengen? Bewaar je scheermesje dan buiten de douche én smeer ze regelmatig in met wat olie. Zo voorkom je niet alleen dat ze gaan roesten, maar ze zorgen bovendien voor verderzachte benen.

9. Kamillethee

Een gevoelige en geïrriteerde huid na het scheren? Laat dan wat zakjes kamillethee afkoelen en leg deze op de geïrriteerde stukken huid. Zijn de rode vlekjes te groot? Maak de zakjes dan open en gebruik de hele inhoud.

Meer zomerbeauty

SOURCE: NSMBL