Foundation smeren, moet je leren. Het is geen eenvoudige klus, want vaak is hij te donker, te licht of voelt hij aan als een masker (en carnaval is helaas pindakaas al voorbij). Er zijn dus een aantal dingen die je beter afleert, waaronder deze 9 veelgemaakte foundationfouten die ook jij ongetwijfeld maakt. Is het niet? ;-).

Lees ook: 5 fouten die je nooit meer mag maken als je een moisturizer aanbrengt.

1. De verkeerde foundation voor jouw huidtype

Er bestaan heel wat verschillende soorten foundation: poeder, crème, vloeibaar… Als je een vette huid hebt, gebruik je best foundation in de vorm van poeder. Die werkt oneffenheden weg en maakt de vette huid minder zichtbaar. Wie een droge huid heeft, kan het best een crèmefoundation gebruiken. Dit voorkomt schilfers en droge plekken. Als je een normaal huidtype hebt, kan je gebruikmaken van vloeibare foundation.

2. Je gebruikt de foute kleur

Als je foundation te licht of te donker is voor je huid maak je geen goede indruk. Koop een foundation die bijna identiek is aan je huidskleur. Maak desnoods wat lichter of donkerder met bronzer of highlighter maar smeer jezelf nooit oranje. Echt NOOIT.

3. Je mengt de foundation niet goed met je huid

Basisregel? Meng de foundation goed met de huid zodat je geen strepen of vlekken op je gezicht krijgt.

4. Je laat je huidverzorging niet goed intrekken

Het is belangrijk dat je jouw verzorgingsproducten goed laat intrekken voordat je er foundation overheen smeert. Als je de foundation meteen aanbrengt na je dagelijkse huidverzorging, sleep je heel de foundation mee over je gezicht terwijl hij eigenlijk moet blijven vastzitten.

5. Je zorgt niet goed genoeg voor je huid

Foundation en concealers kunnen plekjes verdoezelen maar onthoud dat make-up je huid ook slechter kan maken. Investeer dus in een goede huidverzorging en laat je adviseren over jouw huidtype.

6. Je smeert teveel

Breng de foundation in het midden van je gezicht aan en smeer het niet overal. Dat zorgt ervoor dat je huid er dull en grauw uitziet en neemt natuurlijke contouren weg. Eindig je look al-tijd met een bronzer en blush om je gezicht een warme gloed te geven.

7. Je smeert op de verkeerde manier

Kwasten zijn belangrijk. Vloeibare en crèmefoundation kan je het best aanbrengen met synthetische poederkwasten. Natuurlijke kwasten zijn dan weer beter als je met poeder werkt. De natuurlijke haartjes van die kwast nemen het poeder namelijk beter op. Make-upsponzen zoals deze beautyblender zorgen voor een huid zonder strepen of vlekken.

8. Hij is vervallen

Het laatste wat je wil, is een foundation die zo oud is dat de olie erop ligt of waarvan de samenstelling zichtbaar is veranderd. WEGGOOIEN!

9. Je slaat de primer over

Als je wil dat je make-up de hele dag meegaat, is een primer de beste oplossing. Ga voor een primer die het best aansluit bij je huid, en kies voor één van deze Feeling-favorieten.

Bron: Cosmopolitan NL

Vind de juiste make-up