Home Beauty 9 tips om een jonge uitstraling behouden

9 tips om een jonge uitstraling behouden

9 tips om een jonge uitstraling behouden

Linda Rodin, Jane Fonda, Iris Apfel, allemaal voorbeelden van stijliconen op leeftijd. Wat is hun geheim en hoe kunnen deze vrouwen er zo goed blijven uitzien? Ontdek het hier!

We willen er allemaal goed blijven uitzien in de komende jaren. Stiekem hopen we dat mensen ons jonger inschatten dan we zijn op ons vijftigste. Met de juiste make-uptips en verzorgingsproducten kom je al een heel eindje verder. Dit zijn de geheimen om gracieus oud te worden.

1. Beperk je huidverzoringsroutine

Sommige smeren dagelijks tien verschillende crèmes en serums om er beter uit te zien, maar eigenlijk heeft dat weinig zin. In feite heeft je huid maar drie producten nodig: SPF, retinol en hydraterende crème. Wie deze producten vanaf haar twintigste smeert, ziet er later opmerkelijk jonger uit. SPF voorkomt rimpels omdat het je huid tegen de zon en dus tegen huidveroudering beschermt. Retinol bevat vitamine A die de celdeling en de huidverjonging in de hand werkt. Een hydraterende crème tenslotte zorgt ervoor dat je huid blijft stralen.

2. Blijf in beweging

Je kan verschillende motivaties hebben om te sporten: ontspannen, je fit voelen of afvallen. Maar bewegen is goed voor je. Probeer het dan ook zolang als mogelijk vol te houden en ga enkele keren per week sporten. Dat houdt niet alleen je lichaam en spieren soepel, ook je huid heeft er baat bij. Bekijk hier 4 redenen waarom het goed is om ook in de kou te sporten. 

3. Verschuil je niet achter make-up

Het is verleidelijk om de eerste tekenen van veroudering zoals rimpels, pigmentvlekjes of wallen te camoufleren met make-up. Een dikke laag foundation is echter niet goed voor je huid omdat ze ze belemmert om te ademen. Begin daarom met een dun laagje primer die oneffenheden verdoezelt, vervolgens een dun laagje vloeibare foundation en werk af met transparant poeder over je T-zone. Met blush in crèmevorm zorg je voor een jonge, gezonde glans.

4. Verzorg je handen

Het gezicht en de handen zien het meeste zon, het is daarom belangrijk ze te beschermen. Handen vertonen snel tekenen van ouderdom. Denk er daarom aan om ook je handen in te smeren bijvoorbeeld met een retinolcrème voor het slapengaan of met een SPF-crème overdag.

5. Straal zelfvertrouwen uit

Gracieus oud worden hangt vooral vast aan één eigenschap: zelfvertrouwen. Doe dus geen moeite om kleding uit te zoeken die je jonger doet lijken, maar draag een kledingstijl die bij jouw leeftijd past en draag hem met trots en zelfvertrouwen. Wist je dat mensen die er minder moeite voor doen om er jong uit te zien gemiddeld 7,5 jaar langer leven? Check ook hier onze tips voor meer zelfvertrouwen. 

6. Verander af en toe van stijl

Jonge mensen houden van verandering en verandering houdt je jong. Switch dus af en toe van kapsel, ga voor een nieuwe jas of koop die prachtige jurk. Je zal zien dat je er meer zelfvertrouwen van zal uitstralen en er jonger zal uitzien.

7. Ga mee met de trends

Ook al moet je je niet gaan kleden als een overtijdse tiener, meegaan met zijn tijd is de sleutel tot succes om er gracieus ‘oud’ uit te zien. Modieuze schoenen, een kledingstuk in een opvallende kleur, een nieuw kapsel. Modetrends zijn heus niet alleen weggelegd voor twintigers!

8. Wees niet bang voor een beetje grijs

Grijs haar kan ontzettend stijlvol zijn. Je moet wel kiezen voor een strak en verfijnd kapsel, anders kan het er een beetje slonzig uitzien. Ga voor een lange bob of een pixiekapsel als dat bij jou past. Door je haar met zilvershampoo te wassen voorkom je dat het een gelige schijn krijgt door de mineralen in het water.

9. Neem genoeg slaap

Slaap is het wondermiddeltje voor een mooie huid en een jonge uitstraling. Ze zeggen niet voor niets de schone slaapster. Te weinig slaap tekent je gezicht en je zal je er minder aantrekkelijk door voelen. Bovendien kunnen vrouwen die zo’n 7 à 9 uur per nacht slapen beter tegen UV-straling dan vrouwen die bijvoorbeeld maar 5 uurtjes slaap per nacht hebben. Voldoende slapen dus om te voorkomen dat je huid snel veroudert. Bekijk onze tips voor een goede nachtrust.

 

Lees ook: 

4 goede redenen om te sporten in de kou. 

4 tips om je zelfvertrouwen op te krikken. 

De tips van de redactie voor een goede nachtrust.